Alle kræfter sat ind på at få Kystbanen tilbage til normal togdrift

Banedanmark er i fuld gang med at udbedre skaderne på dæmningerne mellem Skodsborg og Rungsted Station efter sidste uges skybrud. Og alle kræfter er sat ind, så banen hurtigst muligt bliver klar til trafik i begge spor.

Siden natten til søndag har der været stor aktivitet. Der er blevet gravet ud efter jordskredene, materialerne er kommet frem og udbedringen af de tre mindre og to store dæmningsskred hhv. syd for Rungsted Station og mellem Skodsborg og Vedbæk er i gang.

Dæmningsskredene er sket langs det østlige spor, og de er sket på steder med vanskelige adgangsforhold. Trods det, er der sket rigtig meget i de seneste døgn.

Vi fik hurtigt etableret de nødvendige adgangsveje trods de vanskelige forhold, og vi har lavet base ved Vedbæk Station, fortæller områdechef Klaus Bergman: Herfra omlæsser vi alt materiale til godsvogne og kører dem ud til de forskellige steder, hvor vi arbejder langs det lukkede spor.

Der laves dæmninger og dræn
Syd for Vedbæk er et 16 meter langt dæmningsskred nu helt udbedret. Og ved det sydligste skred umiddelbart nord for Skodsborg Station er Banedanmark i fuld gang med at opbygge dæmningen igen. Den forventes færdig sent fredag aften.

Ved de tre sidste dæmningsskred omkring 600 meter syd for Rungsted Station, er dæmningerne gravet ud, og skrænterne er i fuld gang med at blive genopbygget med sand og grus. Derefter bliver der lavet såkaldte stikdræn ind de mest kritiske steder omkring skreddene, hvor der for hver 10 til 20 meter bliver fjernet skærver under sporene. Bagefter lægges der drænledninger og nye skærver.

Tog hver 20. minut
Siden mandag har togene på Kystbanen afgået hver 20 minut på strækningen Helsingør-København i begge retninger. Og det er sårbart at køre trafikken på kun et spor.
Banedanmark og DSBFirst arbejder tæt sammen om, hvordan vi kan afvikle trafikken så godt som muligt i denne situation. Vi fortsætter med at køre med så lange togsæt som muligt, særlig i myldretiden, men der har desværre været enkelte undtagelser. Vi ved også, at der trækkes på passagerernes tålmodighed i denne helt særlige situation, siger Klaus Bergman og fortsætter:
Netop derfor er alle kræfter også sat ind på at få udbedret skaderne så hurtigt som muligt, samtidig med, at vi sikrer, at sporet bliver stabilt til fuld drift, siger Klaus Bergman. Arbejdet skrider rigtigt godt frem, og vi forventer senest, at der kan åbnes op for fuld trafik i slutningen af næste uge.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *