Banedanmark fornyer broen over Københavnsvej i Roskilde

Broen, som fører togtrafikken over Københavnsvej, skal fornyes. Tirsdag 2. august går Banedanmark i gang med at renovere den, så den kan holde i 25 år mere.

“Broen, som mange vil kende under navnet Røde Port, er slidt, og fornyelsen er tiltrængt,” siger byggeleder Thomas Prahl. “Den ‘regnfrakke’, som beskytter betonen mod nedsivende fugt, er meget medtaget og skal skiftes ud. Desuden skal den ødelagte beton på undersiden af broen erstattes med ny beton, og endelig renser og maler vi rækværket på broen.”

Arbejdet foregår både over og under broen og både dag og nat.

“Når vi arbejder under broen om natten, dvs. mellem kl. 19.00 og kl. 05.00, bliver vi nødt til at spærre en del af kørebanen for trafik. Men det vil hele tiden være muligt at komme forbi både som fodgænger, på cykel og i bil. Togtrafikken vil ikke blive påvirket af arbejdet.”

Fornyelsen af broen skal efter planen være færdig inden udgangen af november.

“Vi ved godt, at det vil være en belastende periode for naboer til broen, men vi håber alligevel på forståelse for, at det er nødvendigt at gennemføre arbejdet, før broen bliver endnu mere nedbrudt,” siger Thomas Prahl.

Yderligere information om arbejdet via Banedanmarks pressetelefon på 82 34 13 13.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *