Banedanmark sætter nye ure op på 115 stationer

Nu kommer der nye ure op på 115 af Banedanmarks fjernbaneperroner. Første sted bliver på Hellerup Station, hvor de nye ure kommer op at hænge i midten af april, og så følger en lang række stationer i løbet af 2010.

“Mere end 600 af vores ure er teknisk udtjente, så derfor går vi nu i gang med at udskifte dem,” forklarer kommunikationschef i Banedanmark Karina Nelsing.

Samtidig har Banedanmark valgt at give urene en visuel opdatering.

“De sort-hvide ure, som vi skifter nu, er mellem 15-40 år gamle. Meget er forandret siden da, og derfor var det også naturligt at se på designet og give urene en visuel opdatering. Samtidig ønskede vi et ur, der er nemt at aflæse for passagererne,” siger kommunikationschef Karina Nelsing.

De nye ure er tegnet af designfirmaet Pleks, der har ladet sig inspirere af dansk designtradition. De har grå urskive, hvide visere og en gul sekundviser. Den mørke urskive med de lyse streger og visere er valgt som led i en modernisering af udtrykket men på en måde, der fortsat passer ind i med de øvrige elementer på stationerne. Selve urskiven oplyses af LED-dioder, der er placeret i kanten af selve urkassen.

Del af større modernisering
Udskiftningen af urene er en del af en større modernisering, der også omfatter skærme og højttalere. Til og med 2010 investerer Banedanmark 200 mio. kr. i blandt andet flere skærme på stationerne, bedre lyd i højttalerne og et nyt digitalt informationssystem på stationerne med det formål at give passagerne en bedre information på perronerne.

“Sammen med de nye skærmer får vi fremover en automatisk melding, hvis en skærm er i uorden. Det giver os mulighed for at reagere hurtigere, og dermed sikre et højere serviceniveau til gavn for passagererne,” fortæller IT-chef Kenneth Lau Rentius.

Urene udskiftes når de er udtjente
I løbet af 2010 udskifter Banedanmark alle de udtjente ure. Rundt om i landet hænger der dog også ure af nyere dato. Og de vil først blive udskiftes, når de også er udtjente. Så indtil da, vil man fortsat kunne møde de sort-hvide ure.

Blandt de stationer, der også får sat nye ure op, er: Odense, Aalborg, Århus, Vejle, Randers, Vordingborg og København

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *