Busbro ved Høje Taastrup Station renoveres

Broen spærres for bustrafik fra den 15. marts frem til oktober, så buspassagerer skal benytte midlertidig busholdeplads. Busbroen skal forstærkes og have ny belægning til glæde for de mange buspassagerer, som hver dag benytter stationen.

Banedanmark, Høje-Taastrup Kommune og DSB skal renovere stationsbroerne på Høje Taastrup Station. Bus-broen renoveres i år, mens taxa-broen på den anden side af stationsbygningen skal laves i 2012. Arbejdet i forbindelse med bus-broen starter primo marts 2011 og vil være færdigt i oktober samme år. Banedanmark forestår arbejdet på egne, Høje-Taastrup Kommunes og DSBs vegne.

Vi skal omisolere broen ved at give den en ny membran en slags regnfrakke , der beskytter mod fugtskader. Samtidig laver vi nye dræn og afløb og giver broen ny belægning, forklarer projektleder i Banedanmark Gitte Aaskov Laursen. Når vandet ledes bedre væk fra broen, er det sundere både for belægningen og broen i det hele taget.

Ny belægning på broen
Når broen får ny belægning, bliver det ikke SF-sten, som broen ellers er født med.

De SF-sten, som busserne kører på nu, bliver kørt op og er efterhånden til gene for bustrafikken. I stedet lægger vi asfalt på, som bliver forstærket med cement i det øverste lag. På den måde får vi en stærkere belægning, som gør det mere behageligt at køre på broen, forklarer vejchef Lars Koch fra Høje-Taastrup Kommune.

Selve broen forstærkes med beton, der hvor busserne holder, for at give det bedst mulige underlag for den nye belægning.

Broen spærres for busser
Under arbejdet spærres broen for bustrafik. Busserne vil fra den 15. marts i stedet holde på en midlertidig busholdeplads ved Halland Boulevard. Buspassagerer skal derfor tage bussen fra den midlertidige busholdeplads, som ligger 5-10 minutters gang fra stationen. Togdriften vil ikke blive påvirket af arbejdet.

Fodgængere vil kunne passere broen som vanligt, fordi fortovene på begge sider af broen holdes fri. Desuden vil der blive opstillet en fodgængerpassage midt på broen. Adgangen til butikker og restauranter vil fortsat være uhindret.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *