Diversity Games vinder European Innovation Award fra DB Schenker Logistics

To medarbejdere i Sverige vandt den første European Innovation Award fra DB Schenker Logistics for et HR-spil, de har udviklet med henblik på bekæmpelse af diskrimination i hverdagen. Andenpladsen blev tildelt en marketingtoolbox, og tredjepladsen gik til et særligt elektronisk dokumenthåndteringssystem. Et panel af dommere, bestående af europæiske regionale direktører fra DB Schenker, valgte vinderne ud fra en top 10-liste af mange gode forslag. Medarbejdere fra mere end 30 europæiske nationale selskaber deltog i konkurrencen, som blev lanceret af landtransportdivisionen. I alt er 28 innovationer blevet nomineret og vurderet af DB Schenkers kunder og eksterne jurymedlemmer.

“Som en del af vort innovation-management er vi på udkig efter idéer, der yderligere styrker vort netværk, og som kan anvendes på andre områder,” forklarede Karl Nutzinger, medlem af Schenker AG s bestyrelse og ansvarlig for landtransport, i sin tale ved prisoverrækkelsen på Zeche Zollverein i Essen. “Mange af de idéer, der er udviklet af DB Schenker, er nu standard i branchen. Vi går målrettet efter nyskabelser, som giver os mulighed for at skille os ud fra konkurrenterne, og som også gavner vore kunder. Samtidig viser vi, at innovative ændringer i vore netværksprocesser er en vigtig del af vor virksomhedskultur.”

“Vi er meget stolte over, at Region North havde hele 4 forslag med i top 10 og endda vandt. Det har været en spændende proces at starte op, og med afsæt i de strukturer, vi har bygget op, er vi sikre på, at forslagene til næste års prisuddeling vil have samme kvalitet, siger Poul Skovgaard, innovationskoordinator for Region North. Regionen omfatter 6.600 medarbejdere i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien og Irland.

Konkurrencen blev introduceret sidste år af den europæiske ledelse som et nyt element i innovation-management. Ulla Ahrlin og Yvonne Prokopek kom op med idéen om på underholdende måde at øge opmærksomheden på hverdagens diskriminationer på arbejdspladsen. Deres idé, som de modtog EUR 15.000 for, er allerede implementeret i DB Schenker Logistics’ svenske selskab. Thorsten Meffert blev tildelt EUR 10.000 for sin marketingtoolbox, som allerede bruges som salgsværktøj i den tyske organisation. Radim Chval modtog en pris på EUR 5.000 for det i Østrig implementerede dokumenthåndteringssystem.

Ledere fra hele Europa deltog i præsentationen af de ti bedste innovative idéer, for at vurdere, hvordan løsninger, der havde vist deres værd i andre lande, kan anvendes i hele Europa. De indsendte forslag inkluderede smarte løsninger for temperaturregulerede transporter, trackingløsninger, betalingsløsninger for online-køb, ny trainee-udvælgelsesprocedure samt Raubox, der allerede har modtaget European Packing Award.

Fotos: Links findes på DB Schenkers danske hjemmeside

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *