DLG styrer 200 lastbiler med SMS

Landmændene bestiller foder, gødning eller olie i sidste øjeblik. Der er ingen grund til at bruge plads og penge på paratlagre, når leverandøren Dansk Landbrugs Grovvareselskab (DLG) kan levere hurtigt, præcist og til tiden.

Sådan kalkulerer landmændene. Til gengæld skal de kunne stole på, at varerne er fremme til den aftalte tid. For sen levering kan betyde, at fjerkræbesætningen sulter og i værste fald dør, eller at såsæden ikke er parat, når maskinstationen er booket.

Og for DLG er det vigtigt, at varestrømmene ikke går i stå. Lagrene skal hele tiden tømmes, og grovvareselskabet flytter også mange varer internt i organisationen.

Det betyder alt sammen, at logistik er en vigtig funktion hos DLG, som har valgt en utraditionel løsning til at styre omkring 200 af de lastbiler, som konstant er på vejene.

Når en landmand afgiver en ordre, skriver man hos DLG en mail med leveringsadresse og bestilling, og den dukker et splitsekund efter op på chaufførens mobiltelefon men nu som en SMS.

FAST LAV PRIS
– Systemet er meget velegnet til transportsektoren, hvor der hele tiden er meget kommunikation mellem det sted, hvor ordren behandles, og chaufføren, siger Anders Bork Hansen, der er administrerende direktør i 2BM, der har leveret løsningen.

– Det koster nemt op til flere minutter at give en besked via en mobiltelefon, mens en SMS sendes lynhurtigt og til en fast lav pris. Og prisen bliver vel at mærke blot mere fordelagtig i forhold til et opkald til en mobiltelefon, når chaufføren befinder sig i udlandet, tilføjer han.

Ifølge Kurt Bonde fra DLG’s IT–afdeling i Viby J. er effektiv transport særdeles vigtig for DLG lige så vigtig som en effektiv produktion. Han understreger, at 2BM–løsningen er en effektiv metode til at løse virksomhedens kommunikationsopgaver. Både mobiltelefoni og fax i bilerne ville være uhensigtsmæssig i forhold til den måde, DLG løser sine transportopgaver på.

INGEN DYRE INSTALLATIONER ELLER KONSULENTER
– Vi bruger i vid udstrækning private vognmænd, og vi kan derfor ikke umiddelbart indrette lastbilerne. Og selv om vi kunne, ville andre tekniske løsninger kræve investeringer både hos os og i bilerne. Med SMS–systemet opnår vi hurtigt kommunikation uden installationer i bilerne overhovedet, siger han.

– Vi sender omkring 25.000 SMS’er om måneden, og med en fast pris pr. SMS kender vi hele tiden vore omkostninger, siger Kurt Bonde, som også peger på en anden stor fordel ved SMS som kommunikationsmiddel:
– Et SMS system kan ikke være optaget.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *