DSB og Banedanmark klar til vinterens udfordringer

Vinteren nærmer sig, og DSB og Banedanmark er godt forberedt på de udfordringer, som kulden og sneen kan give for togtrafikken. Sporskifterne er tjekket, togene er klar med sneposer og sandanlæg, og der er ekstra mandskab klar, hvis vinteren for alvor viser tænder. S-togenes anti-ice-anlæg står også klar til at holde togene fri for sne og is.

I DSB og Banedanmark er vi godt forberedte til at tackle de udfordringer, vejret kan give om vinteren, og vi gør vores yderste for, at kunderne kan komme bedst muligt frem uanset vejret. Får vi en hård vinter, så kan der ligesom på vejene opstå forsinkelser på grund af sne, is og frost, men uanset vejret arbejder vi fokuseret på at få kunderne så godt frem som muligt, siger Jens Jørgen Hansen, trafikchef i Banedanmark.

Færre tog på store snevejrsdage
Er der optræk til sne og frost i stor stil, vil der på de daglige trafikmøder blive taget stilling til, om der skal reduceres i trafikken og dermed køre færre tog end normalt. Der er allerede lagt faste og robuste planer for, hvordan trafikken skal afvikles, hvis det bliver nødvendigt at aflyse tog på grund af vejret.

Når der er forventning om større ændringer i trafikken på grund af vejret, vil de blive meldt ud så hurtigt som muligt og senest 24 timer før af hensyn til kunderne og deres mulighed for at planlægge deres rejse.

Hurtig og korrekt trafikinformation på skærmene, i højttalerne, på nettet og på mobilen er alfa og omega i en situation, hvor togene ikke kører som normalt, og netop trafikinformationen er et af fokuspunkterne i vores vinterberedskab, siger Tony Bispeskov, trafikinformationschef i DSB:

Vi vil hellere love lidt mindre, men til gengæld kan du som kunde bedre regne med, at togene kører til tiden.

Viser vejrudsigten, at der er sne eller frost på vej, er det altid en god idé at holde sig opdateret enten på Rejseplanen eller på DSB s eller Banedanmarks hjemmeside.

Togene er forberedt
DSB har sørget for, at togene er klar til vinteren med sandanlæg, sneposer og koste i førerrummet. Desuden har lokomotivførerne fokus på sikkerhed og køreteknik, og der er sat ekstra mandskab af til at klargøre togene i tilfælde af hårdt vejr.

Der er taget højde for, at det på grund af kulden og snevejr tager længere tid at klargøre togene om vinteren. Da det er af stor vigtighed, at togene kommer rettidigt af sted fra udgangsstationen, har vi sørget for, at der er specielt fokus på de områder, der typisk giver udfordringer om vinteren, som eksempelvis koblinger, klimaanlæg og togenes toiletter, siger Tony Bispeskov.

Sporskifter er omdrejningspunktet
Helt centralt i vinterberedskabet står flere tusind sporskifter, der skal holdes fri for sne og store isklumper for, at togene kan komme frem. Langt de fleste sporskifter er elopvarmede, de mest vitale af sporskifterne er døgnovervågede, og der er mandskab klar til at rykke ud, hvis der opstår fejl på sporskifterne eller ved kraftig snefald eller fygning.

Vi er særlig opmærksomme på de sporskifter, der er vitale for at sikre, at trafikken kan afvikles på den bedst mulige måde. Det giver os langt bedre muligheder for at få togene rettidigt frem, hvis vejret bliver rigtig slemt, siger Jens Jørgen Hansen.

S-tog
For S-tog, der dagligt sørger for transporten af 350.000 kunder, er en af de store udfordringer at undgå, at sne og is sætter sig fast ved dørene eller under togene. Medarbejderne sørger for at holde dørene fri for is og sne, mens S-togene køres igennem anti-ice-anlæg i tilfælde af sne og frost.

S-togene har et anti-ice-anlæg, der sprøjter en varm og glykolholdig væske op under togene, så sne og is ikke sætter sig fast under togene, og vores personale sørger for at banke sne og is af dørene, som er meget følsomme over for sne og is. Samtidig vil vi gerne opfordre kunderne til at banke sneen af sko og støvler, inden de går ind i toget, siger Tony Bispeskov.

Yderligere informationer via DSB s pressevagt på telefon 24 68 00 00 eller Banedanmarks pressevagt på 82 34 13 13.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *