DSB uddeler kildevand til kunderne i varme tog

Klimaanlæggene i DSB s IC3-tog kan ikke følge med varmen udenfor og sætter ud. Det rammer kunderne i trafikken mellem landsdelene.

DSB har derfor besluttet at uddele gratis kildevand til kunderne i varme tog.

De mange tekniske fejl på klimaanlæggene skaber travlhed på DSB s værksteder. Gennem den seneste måned er der hver morgen kørt 96 procent tog ud af værkstederne med et fuldt fungerende klimaanlæg, men desværre har op til fem procent af anlæggene sat ud opad dagen på varme dage. Andelen af tog med vogne med et eller flere defekte klimaanlæg er altså nogen dage nået op på 11 procent.

Indledningsvis vil jeg gerne beklage, at kunderne oplever, at nogle af vores tog er varme at køre i, fordi klimaanlæggene ikke kan følge med i varmen. Vi uddeler gratis kildevand og forsøger i det omfang, det er muligt at tilbyde kunderne at flytte til pladser andre vogne i toget, hvor klimaanlægget fungerer, siger direktør for DSB Operation & Strategi Anders Egehus, der føjer til, at kunderne kan hjælpe DSB med at holde klimaanlæggene i gang.

Jeg kan kun opfordre til, at kunderne hjælper os med at holde de indvendige døre mellem kupéerne og vestibulerne (indstigningsområderne, red.) lukkede, siger han.

Vestibulerne, der er placeret ovenpå motorerne og ved siden af skorstenene, er i modsætning til kupéerne ikke klimatiserede, og når dørene konstant står åbne, sender det klimaanlæggene på overarbejde.

Problemet forværres, når vi har kunder stående i vestibulerne, og vi kunne formentlig afhjælpe nogle af problemerne ved at indføre pladsbilletkrav, men vi er på vej ind i slutningen af skolernes sommerferie, hvor mange rejser hjem, og vi kører på grund af sporarbejdet på Lillebæltsbroen færre tog end normalt, så vores vurdering er, at adgangsbegrænsning ville være til endnu større gene for kunderne. Så vil vi hellere forventningsafstemme med kunderne og på forhånd fortælle, at det kan blive varmt i toget, siger Anders Egehus.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *