Flaskehals i togtrafikken til Københavns Hovedbanegård fjernes inden nytår

Det kommer til at påvirke togtrafikken i efterårsferien at få det nye fem kilometer lange dobbeltspor i hjertet af København gjort færdigt. Til gengæld vil rettidigheden mellem København og resten af landet blive endnu bedre.

Der bliver udsigt til færre forsinkede tog mellem København og resten af landet, når det nye fem kilometer lange dobbeltspor mellem Københavns Hovedbanegård og Ny Ellebjerg som planlagt åbner inden udgangen af året.

Inden dobbeltsporet kan tages i brug, skal Banedanmark dog ombygge sikringsanlægget på Københavns Hovedbanegård, og det kommer til at betyde indskrænkninger i trafikken i skolernes efterårsferie i uge 42.

Arbejdet med det nye dobbeltspor foregår lige i hjertet af København, og når vi arbejder så tæt på Hovedbanegården, der er knudepunkt for togtrafikken, kan vi desværre ikke undgå at påvirke togdriften. Selv om vi forsøger at lægge så meget af arbejdet om natten, i weekender og i ferierne for at genere pendlerne mindst muligt, har de store etaper af anlægsarbejdet løbende kunnet mærkes i form af reduceret togdrift over Øresund og til resten af landet, siger projektchef Niels Henrik Andersen fra Banedanmark.

Tjek operatørernes hjemmesider

I uge 42, hvor de fleste pendlere holder efterårsferie, skal vi have ombygget sikringsanlægget på Hovedbanegården. Det vil desværre betyde tilsvarende indskrænkninger i trafikken, som passagererne også har oplevet her i sommer, og det beklager vi. Det er til gengæld også den sidste store omgang for at færdiggøre projektet, og vi forventer som planlagt at tage det nye dobbeltspor i brug til den nye køreplan for 2013, siger Niels Henrik Andersen.

Banedanmarks arbejder medfører indskrænkelser i togtrafikken i uge 42. DSB, DSB Øresund, Veolia og SJ, hvis passagerer er berørt af ændringerne, vil melde dem ud på deres hjemmesider i den kommende tid.

Yderligere oplysninger hos Banedanmarks pressevagt på 8234 1313.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *