INNOTRANS – Transportministeren udforsker dansk teknologi på jernbanemesse

14 innovative og ledende danske virksomheder præsenterer den nyeste teknologi inden for jernbaneindustrien på INNOTRANS 2012, der finder sted netop nu, fra den 18. 21. september. De danske udstillere har fået stor opmærksomhed, bl.a. fra transportministeren, der fik en introduktion til de danske produkter, systemer og løsninger i forbindelse med sit besøg på den danske fællesstand onsdag.

Fokusområderne på INNOTRANS er jernbaneteknologi, indretning, infrastruktur samt offentlig transport og tunnelkonstruktion, og messen har ekstrem stor betydning for den danske jernbaneindustri, da det ofte er her, forbindelserne til de store spillere på jernbanemarkedet knyttes. På den måde skabes grundlaget for danske underleverancer i jernbaneindustrien, hvilket sikrer såvel danske arbejdspladser som en national dansk jernbaneekspertise.

Danish RailWay Group, et netværk under Eksportforeningen, har derfor arrangeret en dansk fællesstand på messen siden år 2000, og i år har 14 danske virksomheder forenet deres kræfter på det 200 kvadratmeter store fællesareal.

De danske virksomheder tilbyder en bred vifte af specialiserede løsninger og produkter, fx- real-time information, overvågnings- og kontrolsystemer, services inden for vedligehold og fremstilling af komponenter såvel som forskellige support-produkter. Udstillerne har et eftertragtet publikum på INNOTRANS-messen, for alle de internationale togbyggere er repræsenteret, og flere store operatører er også til stede.

Transportministeren med på vognen
Under sit besøg på den danske fællesstand onsdag fik transportminister Henrik Dam Kristensen mulighed for at møde de danske virksomheder, og i den forbindelse var der arrangeret en velbesøgt VIP-reception.

Transportministeren fik bl.a. en demonstration af GreenSpeed et system, der er blevet implementeret af DSB, og som optimerer energiforbruget og øger præcisionen. Ved den lejlighed fik ministeren en tur i togsimulatoren, så han med egne øjne kunne se systemet i drift.

Transportministeren har i dag fået en tur gennem de mest grønne, omkostningseffektive og teknologisk overlegne løsninger, der leveres af danske virksomheder , fortæller Ulrik Dahl, Direktør for Eksportforeningen, på vegne af Danish Railway Group.

Verdens største
INNOTRANS er den største messe af sin art inden for jernbaneindustrien. Messen er kun åben for fagfolk, og der ventes over 110.000 besøgende i år, efter at den magiske grænse på 100.000 blev rundet sidste gang, messen blev afholdt.

Siden 1996 har messen været afholdt i Berlins messecenter, hvor den finder sted hvert andet år, og i år vil mere end 2450 virksomheder fra over 45 lande vise deres produkter, systemer og løsninger. Det sker på godt 70.000 kvadratmeter udstillingsareal samt 3,5 km skinner, der er blevet installeret på udendørsarealerne i anledning af messen.

Om Danish Railway Group:
Danish RailWay Group fungerer som et samlingspunkt for de mange danske underleverandører til jernbaneindustrien via networking, erfaringsudveksling og fælles eksportfremstød. Flere og flere virksomheder oplever fordelene ved fællesdeltagelse på internationale messer og den synergi, som besparelser på tid, penge og resurser medfører. Medlemskredsen er således vokset til 24 danske virksomheder siden netværket blev etableret i år 2000.

De danske udstillere på stand 220 i hal 11.1 er:
Basepoint Media A/S ● Cubris ApS ● DAMM Cellular Systems A/S ● DSB Maintenance A/S ● Focon Electronic Systems ApS ● Image House A/S ● Innotronic of Scandinavia ApS ● LPT-IT APS ● NIRAS A/S ● Nissens A/S ● Respekt Danmark A/S ● Sjølund A/S ● TTInspect ● Vestergaard Company A/S

Mere info
Du kan få flere informationer om de danske virksomheder og Danish Railway Group, der hører under Dansk Eksportforening, ved at kontakte Ulrik Dahl, tlf. 87 20 44 73, ulrik.dahl@dk-export.dk. Læs desuden mere på dk-railway.dk eller på messens hjemmeside: www.innotrans.de.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *