Københavns Hovedbanegård går på vågeblus i efterårsferien

Togpassagerne skal holde sig godt orienteret, hvis de vil omkring Københavns Hovedbanegård i skolernes efterårsferie. Både Intercitytogene, lyntogene og regionaltogene på Sjælland vil nemlig i stort omfang holde sig fra København H, når Fjernstyringscentralens kontrolpanel bliver skiftet ud i dagene 16-21. oktober, og togene dermed skal køre ud og ind af Hovedbanegården uden hjælp fra signaler.

Vi undgår desværre ikke, at vi med langt færre tog end normalt på Københavns Hovedbanegård kommer til at genere vores kunder. Vi har imidlertid valgt at lægge udskiftningen i skolernes efterårsferie, fordi vi ved, at mange vælger at blive hjemme og holde fri sammen med ungerne. På den måde forsøger vi at påvirke så få kunder som muligt, siger trafikinformationschef i DSB Tony Bispeskov.

Skift på andre stationer
For mange pendlere mellem København og store dele af Sjælland betyder det togskifte på Høje Taastrup Station. Og rejsende til og fra Fyn og Jylland kan med fordel vælge InterCitytogene for at komme til og fra København H og InterCityLyntog for at komme til Kastrup Lufthavn.

S-togene kører til gengæld normalt. Det er altså muligt at komme rundt i Hovedstaden med tog som normalt og eksempelvis skifte på Høje Taastrup Station, hvis man skal fra hovedstadsområdet mod vest.

Tony Bispeskov råder rejsende, der skal omkring København H i uge 42, til at tjekke Rejseplanen.dk, som er opdateret med alle ændringerne, og i øvrigt ankomme til Hovedbanegården i god tid. På grund af de slukkede signaler vil alle tog til og fra København H nemlig holde ude under Tietgensbroen.

Klar til flere spor
Fjernstyringscentralens kontrolpanel udskiftes for at kunne håndtere den øgede trafik, som vil ramme København de kommende år.

Det nye anlæg har 2.600 komponenter, der skal styre de over 100 sporskifter og knap 200 signaler på Hovedbanegården. Alt det skal testes godt igennem, før vi kan åbne igen. Det er komplekst og vil tage hele ugen, siger projektchef i Banedanmark, Klaus S. Jørgensen.

For yderligere information er du velkommen til kontakte

Banedanmark pressevagt på 8234 1313
DSB Kommunikation på 2468 0000

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *