Konflikt forsinker luftposten til og fra Grønland

Air Greenland har lockoutet sine piloter, og det forsinker luftposten mellem Danmark og Grønland. Air Greenlands flyvninger er foreløbig aflyst til og med onsdag den 12. januar.

– Vi følger situationen tæt og håber på en hurtig løsning, så luftposten til og fra Grønland igen kan blive normal. Indtil videre samler vi luftposten til Grønland i København, og gør os klar til at få den af sted så hurtigt, som det overhovedet kan lade sig gøre, siger Henning Christensen, chef for Post Danmarks Produktion & Transport.

Et naturligt alternativ til luftposten er at sende breve og pakker med skib. Det kan dog tage 15-27 dage, og en stor del af skibsposten vil også blive berørt, da den efter ankomsten til Grønland ofte sendes videre med fly.

– Vi gør alt, hvad vi kan, for at finde alternative løsninger til at få luftposten frem, men mulighederne er meget begrænsede. Så lige nu kan vi kun krydse fingre for, at Air Greenland genoptager deres flyvninger hurtigst muligt, og ellers væbne os med lidt tålmodighed, siger Henning Christensen.

På Post Danmarks hjemmeside – www.postdanmark.dk – kan man under Dagens Post få en status over posten til og fra Grønland.

Til redaktionen:
Yderligere information hos kommunikationsrådgiver Kristian Rask på tlf. 33 61 60 13.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *