Kvinder sidder på bagsædet

Gamle kønsroller trives i moderne deleøkonomi, når gomore.dk dagligt formidler 22.000 km. samkørsel på de danske veje.

De unge danskere har taget samkørsels-konceptet GoMore til sig. Hver weekend rejser mellem 1.000 og 1.500 personer sammen i bil på tværs af Danmark via gomore.dk. I alt 75.000 personer har tilmeldt sig hjemmesiden.

Brugerne af GoMore er primært yngre personer i alderen 20 til 40 år. Men selvom brugerne er unge og moderne mennesker, trives gamle kønsroller stadig i den moderne deleøkonomi.

Nye tal fra gomore.dk viser, at 7 ud af 10 af passagererne hos GoMore er kvinder. Samtidig er det kun 36% af de lift, der bliver tilbudt, som har kvindelige chauffører. Der viser sig altså et klart mønster af, at selv i den moderne verden sidder mændene bag rattet mens kvinderne tager passager-rollen.

En af GoMores flittige brugere Janni Stærk var fredag passager fra Aarhus til Odense sammen med to andre kvinder. Føreren af bilen hed Andreas og var som navnet antyder mand. På spørgsmålet om hvorfor mænd er chauffører og kvinder bilister, svarer Janni at Kvinder er vist bare mest vant til at være passagerer. Så de har lettest ved at bruge GoMore. Hun tilføjer dog, at hun også mange gange har kørt med kvindelige chauffører. Hun har dog aldrig selv været chauffør på GoMore.

Totalt set er 58% af GoMores medlemmer kvinder, mens 42% er mænd. Direktør i GoMore Matias Møl Dalsgaard er glad for tallene. Nogle gange bliver jeg spurgt om kvinder nu også tør at køre med personer de ikke kender på forhånd. Tallene viser at kvinderne faktisk er de flittigste brugere samkørsel. Det er meget positivt, siger han. Han ser dog gerne at mændene snart kommer lige så godt ind i kampen som kvinderne på gomore.dk.

For at give en oplevelse af tryghed og styrke den sociale dimension har GoMore i foråret blandt andet indført bruger-rating samt mulighed for at lave personlige profiler med oplysninger om job og interesser. Bilister og passagerer har taget godt imod systemet og giver hinanden meget fine bedømmelser. Brugernes ratings ligger i gennemsnit på 4,84 hvor 5 er den højest mulige score, oplyser Matias Møl Dalsgaard.

Fakta
– Gomore.dk har 75.000 medlemmer, over 500 dagligt oprettede lift og 5.000 daglige besøgende.
– En almindelig weekend rejser 1.100 personer med GoMore.
– Hjemmesiden blev lanceret i 2005, men har de seneste 1-2 år oplevet markant vækst. Inden for det seneste år er 30.000 nye medlemmer kommet til.
– GoMore har siden lancering sparet miljøet for 10.000 ton CO2.

Kontakt
Matias Møl Dalsgaard, direktør matias@gomore.dk / +45 29829194 www.gomore.dk

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *