Nordbanen i fuld fremdrift

Banedanmarks sporarbejde på Nordbanen skrider planmæssigt frem, og alle kræfter er sat ind på, at togdriften starter som planlagt mandag den 27. september.

Renoveringen af Nordbanen er et af de mest omfattende sporarbejder, Banedanmark har forestået. Med 50.000 daglige passagerer er det en særdeles trafikeret strækning, der renoveres. De mange daglige pendlere fra og til Lyngby og Klampenborg har igen kunnet tage S-toget fra den 9. august, og tiden nærmer sig til, at der også kan åbnes for S-tog på strækningen mellem Lyngby og Hillerød. Og trods projektet kompleksitet og omfang skrider sporarbejdet frem helt efter planen:

“Vi har indtil videre haft to store deadlines, nemlig den 6. april efter påskens arbejde i Lyngby og den 9. august, hvor vi åbnede strækningen mellem Svanemøllen og Lyngby. Begge gange åbnede vi til tiden, og det forventer vi også at gøre den 27. september på strækning mellem Lyngby og Hillerød” siger projektleder Jette Aagaard.

Der arbejder fortsat op til 400 mand i døgndrift på at afslutte det omfattende sporarbejde til tiden.

21 km spor og 30 broer er ved at være klar
De mange kilometer spor er lagt færdige ude på strækningerne, og projektet er lige nu i gang med at lægge de sidste spor, der mangler på Hillerød, Holte og Hellerup stationer.

Projektet har omfattet renovering af hele 30 broer. To af broerne har været så store, at de er blevet bygget ved siden af sporet, og derefter er de blevet skubbet på plads. Det er gjort for at minimere generne for både tog- og biltrafikken.

Mandag var det den 650 tons tunge bro over Vasevej, der blev skubbet på plads, og tilbage i juni blev den 2000 tons tunge tunnel “Rottehullet” nær Hellerup Station skubbet på plads. Lige nu udestår der mindre arbejder på enkelte broer i Holte samt Hillerød.

Projektet går nu i gang med de afsluttende arbejde med at justere sporene og svejse dem sammen, og derefter bruges de sidste uger til at færdiggøre sikringsarbejdet og køreledningerne.

Billede 1 af broen ved Vasevej

Billede 2 af broen ved Vasevej

Yderligere oplysninger via Banedanmarks pressemedarbejder på tlf. 8234 1313.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *