Odeo Flare MkII vinder 2013 Pittman Innovation Award på Chicago Boat-Show

ScanMarine DK kan i dag meddele at Odeo Flare MkII, laser nødblus, er blevet valgt som vinder i 2013 Pittman Innovation Awards. Pittman Innovation Awards er opkaldt til ære for Freeman K. Pittman, SAIL MAGAZINES tekniske redaktør i 14 år, der døde i 1996 af ALS (også kendt som Lou Gehrig sygdom).

Dommerpanelet erkendte, Odeo Flare Mk II er “et perfekt mand over bord produkt, der vil øge sikkerheden for søen folk ” og kommenterede på, hvordan brug af LASER er en væsentlig nyskabelse i sejlads sikkerhed. På dette grundlag enedes panelet om, at Odeo Flare MkII skulle vælges blandt et stærkt felt af kandidater.

OdeoFlare nødblus er designet i henhold til SOLAS regulativer, men overstiger dog langt disse. Et OdeoFlare nødblus svare i funktions tid (ca. 5 timer), til hvad der ville kræve ca. 600 stk. konventionelle nødblus med “krudt” og er blevet testet i samarbejde med Engelske SAR helikopter redningspiloter, der har fundet nødblusset yderst effektivt også over meget lange afstande. OdeoFlare har 7 års standby tid, på et sæt almindelige AA batterier, hvorimod et blus baseret på pyroteknik skal udskiftes hvert 3. år.

Hvert år høres om ulykker forårsaget af nødblus og nødraketter. Nu kan vi udelukke det scenarie; at antænde f.eks. en redningsflåde eller brandsår forårsaget af funktions fejl. Det er oplagt at pakke OdeoFlare i eksempelvis redningsflåder.
Odeo Flare MkII kan ses på ScanMarine DK s stand på bådudstillingen Boatshow 2013 fra fredag d. 22.2. søndag d. 3.3.2013.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *