Omfattende skader på jernbanen mellem Farris og Sommersted

Havarikommissionen undersøgelser er nu ved at være afsluttet, efter at et godstog sent torsdag eftermiddag afsporede ved Farris mellem Lunderskov og Vojens. Det står allerede klart, at der er tale om omfattende skader på bl.a. banens sveller.

Steen Kristensen, Sporchef i Banedanmark, siger:

Vi er nu i gang med arbejdet med at få godstoget fjernet fra sporerne, så vi kan få det fulde detaljerede overblik over skaderne, men det er allerede tydeligt, at der er tale om massive skader over en lang strækning.”

“Svellerne over en banestrækning på op til syv kilometer er ødelagte, og der bliver derfor tale om et omfattende arbejde for at få sporet gjort klar til togdrift igen. Først når vi har det fulde overblik over, hvad det kræver at få udbedret skaderne, kan vi melde mere ud om, hvornår der igen forventes at køre gods- og passagertrafik på strækning.”

Godstoget blev afsporet ved Farris og fortsatte herefter op til syv kilometer i sydlig retning, inden det standsede nær Sommersted. Toget var på vej fra Sverige til Tyskland.

Gods- og passagertrafikken
Togtrafikken er indtil videre indstillet på den enkeltsporede strækning mellem Vojens og Vamdrup, hvilket giver omfattende gener for bl.a godstrafikken til og fra Danmark.

Banedanmark arbejder tæt sammen med Stena Line, DB Netz og Trafikverket for at finde alternative veje til godstrafikken til og fra udlandet.

Alle passagertog mellem de to stationer er erstattet med busser. For yderligere informationer herom henvises til DSB og Banedanmarks hjemmesider www.dsb.dk og www.Banedanmark.dk

For yderligere informationer kontakt Banedanmarks pressevagt på 82 34 13 13

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *