Rapport om færre omkostninger kommer på et belejligt tidspunkt

Konsulentvirksomheden Quartz+Co har for Finansministeriet og Transportministeriet analyseret DSB’s omkostninger. Der er identificeret potentielle besparelser på cirka en milliard kroner. Det drejer sig om alt fra DSB’s indkøb over lønninger til depotstrukturer.

“Vores nyligt offentliggjorte regnskab for første halvår af 2011 viser, at vi har underskud og for store omkostninger. Det arbejder vi på at få rettet op på. Vi skal være mere effektive og arbejde smartere. Det er det eneste ansvarlige. Rapporten giver os inspiration til, hvordan vi kan rette op på vores økonomi. Derfor kommer den på et belejligt tidspunkt,” siger administrerende direktør Christian Roslev.

En række forslag i rapporten indebærer strategiske til og fravalg. Det videre arbejde med at rette op på økonomien i DSB vil ske i tæt dialog og samarbejde med de relevante parter.

DSB har undervejs givet input til Quartz+Co. Derfor er mange af forslagene i rapporten ikke fremmede for DSB.

Christian Roslev vil på nuværende tidspunkt ikke kommentere rapporten, da det er en del af det aktuelle samarbejde med de relevante parter om at få omkostningerne ned.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *