Rejsende i logistik

Logistikbranchens frie agenter ser nu dagens lys. Som i mange andre fag er højt specialiserede fagfolk blevet en vigtig handelsvare, og indenfor logistik er vidensniveauet efterhånden så højt og kostbart, at små task–forces er dukket op. Fordelen er deres fleksibilitet og uafhængighed, som kendes fra andre konsulent–brancher.

En af de nye virksomheder er opstartsvirksomheden Peak Logistics, som tager fra den ene virksomhed til anden og hjælper med at opbygge en effektiv logistik.

"Det er ikke mange mindre virksomheder, der har råd til eller brug for en fast logistik–afdeling. På den anden side kan et ekspertteam i løbet af få dage eller uger næsten med garanti sørge for en mere effektiv logistik i virksomheden," siger Jesper Halse, der er direktør og initiativtager til konsulentvirksomheden Peak Logistics.

Peak Logistics vision er, at der skal opbygges 3–5 teams á tre personer, som i løbet af kort tid kan indsættes i en virksomhed med et behov for styring, effektivisering eller monitorering af logistikken.

"Vi er den fleksible team–player på sidelinien, der gennem rådgivning og assistance sætter fokus på processerne. Redskaberne er både IT, og integration af forskellige anerkendte logistik–systemer," fortæller Jesper Halse.

Målet for Peak Logistics er at tilføre kunden en værdi, der kan måles øjeblikkeligt på bundlinien. Break–even af investeringen i en logistikkonsulent skal ses i løbet af et halvt til et helt år, det bør være normen, mener Jesper Halse.

Peak Logistics varetager outsourcing af logistikfunktionen på det strategiske niveau også kaldet 4. parts logistik. Det indebærer, at Peak Logistics kan tilbyde at følge branchens udvikling indenfor logistik og sørge for at alt er optimeret i forhold til pris, kvalitet og sidste nyt på markedet.

"Logistik handler om bevægelse – når først når toget kører, så skal der kun tilføres brændsel og ydes service – men hvornår er det tid pga. udviklingen, at skifte til en nyere model. Smarte løsninger er der nok af, men er de relevante Peak Logistics ønsker at tilfører en given kunde denne viden gennem et tillidsfuldt samarbejde," siger Jesper Halse og fortsætter:
"Vi lægger os mellem rådgivende (strategisk) og praktisk support (Interim Management). Vi afgrænser os til logistikområdet, dvs. lager, transport, indkøb, kundeservice og arbejder procesorienteret med fokus på vores klients kunde."
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *