S-togstrafikken mandag

S-togstrafikken har hen over weekenden kørt normalt, og uden at der har været nye tekniske fejl. S-togstrafikken bliver i morgen mandag afviklet efter den plan, der blev meldt ud i fredags. Mandag vil linje A, B og C køre hvert 10. minut i tidsrummet 06-19 og linje F kører hvert 10. minut hele dagen. Mandagens køreplan har færre tog end normalt, men tæt på samme siddekapacitet. Pendler man over en længere afstand, vil rejsetiden være lidt længere grundet flere stop.

”Det helt afgørende er, at du som passager kan regne med, at S-toget kører efter planen. Med den køreplan vi har i morgen mandag, kan vi afvikle S-togstrafikken robust – også hvis vi af tekniske årsager skal skifte til backup-systemet,” siger Søren Boysen, teknisk direktør i Banedanmark og uddyber:

”Når togene ikke kører så tæt som normalt i myldretiden, kan vi hurtigere skifte mellem hoved- og back-up systemet og med langt langt færre gener for passagererne. Og det er det helt afgørende, nemlig at passagererne fortsat kan regne med S-toget, alt imens vi fortsætter kampen for at finde årsagen til, at et ellers meget velfungerende fjernstyringssystem har haft disse udfald.”

Siden fredag midt på dagen og hen over weekenden har S-banens fjernstyringsanlæg fungeret normalt – og uden at de periodiske fejl er kommet tilbage. De tekniske eksperter har derfor lige nu sat deres kræfter ind på en kontrolleret stresstest af fjernstyringssystemet for at fremprovokere nye fejl, der kan lokalisere årsagen til, at systemet fejler efter at have fungeret godt og stabilt i over ni år. Denne stresstest sker uden, at det påvirker afviklingen af S-togstrafikken.

Systemet er fortsat døgnovervåget af en gruppe af tekniske eksperter samtidig med, at systemets log fra torsdag og fredag er blevet analyseret hen over weekenden. Indtil nu har det ikke givet nogle klare årsager men fredag valgte Banedanmark at etablere øget overvågning af fjernstyringssystemets strømforsyning.

Passagerne kan løbende følge trafikkenwww.dsb.dk og www.rejseplanen.dk. Det vil i løbet af mandag blive meldt ud, hvordan s-togene vil køre fra tirsdag og frem.

Sådan kører S-togene mandag den 17. marts – se mere på www.dsb.dk
Linje A, B og C kører hvert 20. minut frem til kl. 6 og igen fra kl. 19.
Linje A, B og C kører hvert 10. minut mellem kl. 6 og kl. 19.
Linje F kører hvert 10. minut hele dagen.
Linje Bx, E og H kører ikke. Linje A, B og C standser ved alle stationer.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *