Sejladsen gennem jernbanebroen over Limfjorden åbnes i uge 17

Det bliver igen muligt at sejle gennem den beskadigede jernbanebro i Limfjorden, når den ødelagte broklap fjernes over de kommende 10 dage

Banedanmark har netop indgået aftale med Bladt Industries A/S om at fjerne den beskadigede broklap på jernbanebroen over Limfjorden.

“Det er omfattende skader, der skal udbedres på jernbanebroen efter påsejlingen. Og Banedanmark sætter alle kræfter ind på at finde de rette og hurtige løsninger til genoptagelse af togtrafik og sejlads.” siger sektionschef Helle Bøhl-Møller, der er leder af Banedanmarks særlige indsatsgruppe for jernbanebroen, og fortsætter:

“Vi har netop indgået aftalen med Bladt Industries A/S om at fjerne den beskadigede broklap over de kommende 10 dage. Og vi er glade for, at det betyder, at erhvervs- og lystsejlere igen kan sejle gennem jernbanebroen fra uge 17.”

Både bro, spor og broklap fik massive skade efter påsejlingen den 28. marts, og selve broklappen sidder nu fast og kan ikke åbnes. I perioden frem til i dag har Banedanmark indhentet tilbud fra flere virksomheder på opgaven med at fjerne broklappen.

“Vi vil gerne sige tak til de virksomheder, der har budt på opgaven for deres hurtige arbejde hen over påsken. Det er med til, at det nu er muligt at få genåbnet for sejladsen fra uge 17,” fortæller Helle Bøhl-Møller.

Ny broklap og udbedring af spor
Banedanmark er samtidig i fuld gang med den omfattende planlægning af udbedringen af skaderne på spor, bro og samt selve produktionen af en ny broklap.

“Det er en kompleks operation at få produceret og monteret en ny broklap. Samtidig er vi også i fuld gang med at undersøge om den rette løsning er samme type broklap, eller der med fordel kan monteres en anden type. Det gælder om at finde den rette løsning til hurtigst muligt at få genåbnet for togtrafikken,” siger Helle Bøhl-Møller.

Banedanmark forventer at kunne melde ud om planen for genoptagelse af togtrafikken over jernbanebroen inden for de kommende uger.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *