Odense Kommune har i dag ca. 175 signalanlæg, som styres af tre forskellige operatører. Et funktionsudbud på det samlede signalanlæg sikrer, at en operatør styrer samtlige anlæg. Det får betydning både for miljøet og for kvaliteten af signalanlæggene.
Signalanlæggene i Odense Kommune skal moderniseres for at kunne leve op til de voksende krav til trafikregulering og fremkommelighed i byen. Nye signalanlæg ville ikke alene betyde bedre fremkommelighed for bilisterne, det vil også betyde en gevinst for miljøet. En modernisering af signalanlæggene betyder en besparelse på 2300 ton CO2 pr. år fra biltrafikken og 130 ton CO2 pr. år fra strømforbrug til signalanlæg.
By- og Kulturudvalget har derfor på udvalgsmødet tirsdag den 8. marts besluttet med baggrund i udbuddet og efterfølgende evalueringsproces, at kontrakten går til TTS.
– Jeg er glad for, at vi har valgt TTS. Det var helt klart det firma, der levede op til vores krav. Det er en god ting at kunne overdrage byens signalanlæg til en operatør. Det vil ikke alene betyde mere stabil drift, men også en arkitektonisk helhed i byen, når signalanlæggene bliver ensartede, siger Jan Boye, rådmand i By- og Kulturforvaltningen.
Odense Kommune er den første by i Danmark, der har sendt signalanlæg i funktionsudbud. TTS, som vandt udbuddet, skal stå for udstyrets tekniske drift og vedligeholdelse, mens Odense Kommune bevarer myndighedsansvaret.
TTS har hovedsæde i Odense i Tietgenbyen, og har i dag allerede ansvar for en stor del af byens signalanlæg.
-Vi er meget stolte over, at Odense Kommune har betroet TTS denne spændende opgave, og vi er overbeviste om, at vi med vore miljøbevidste trafiksikkerhedsløsninger bliver et rigtig godt match for kommunen. Vi ser frem til samarbejdet og til at skulle forskønne bymiljøet med vore unikke produkter i prisbelønnede designs, udtaler Claus E. Kotasek, Kommerciel Direktør i TTS.
Yderligere informationer
Kontorchef Thomas Jaap, By- og Kulturforvaltningen, tlf.: 51490422