Snart må lastbilchauffører ikke længere benytte Gesingvej i Skærbæk som smutvej til og fra Rømø

Det skal være slut med, at lastbilchauffører benytter Gesingvej i Skærbæk som smutvej til og fra Rømø. Derfor sætter Tønder Kommune nu forbudstavler op både på Tøndervej ved Gesingvej og ved krydset Kystvej/Hjemstedvej. På tavlerne gøres opmærksom på, at gennemkørsel til henholdsvis Rømø-dæmningen og Rute 11 er forbudt for lastbiler.I stedet bliver lastbiltrafikken til og fra Rømø ledt videre mod rundkørslen nord for Skærbæk.

De nye tavler kommer op i den første uge i maj.

En trafiktælling foretaget i 2014 viste, at næsten 12 pct. af bilerne på strækningen er lastbiler.

Med de nye retningslinjer forsvinder lastbilerne dog ikke helt fra Gesingvej. Det er den gennemgående lastbiltrafik til og fra Rømø-dæmningen, der fremover skal en anden vej, mens lastbiltrafikken til/fra områderne syd for Skærbæk fortsat kan afvikles på strækningen. Men det ventes, at de nye retningslinjer vil reducere lastbiltrafikken på Gesingvej betydeligt.

I løbet af sommeren vil der blive foretaget trafiktællinger på strækningen, så kommunen kan vurdere, om tavlerne har den ønskede effekt.

Turen til Rømø-dæmingen bliver kun ganske lidt længere, når lastbilerne skal omkring rundkørslen nord for Skærbæk i stedet for at køre ad Gesingvej. Tidsmæssigt er forskellen minimal.

Tiltaget er nævnt i Trafikplan Skærbæk og er det første af mange projekter, som bliver gennemført de kommende år, heraf flere allerede i år. Planen kan ses på www.toender.dk.

Tønder Kommune arbejder i øvrigt fortsat på cykelstien langs Gesingvej. Den ventes etableret i løbet af 2015.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *