Storstrømsbroen åbner nu for ordinær togtrafik

Storstrømsbroen er igen klar til samme togtrafik, som før broen blev forstærket. Det oplyser Banedanmark, der efter at have udført alle reparationer af de fundne revner før jul, nu har afsluttet beregningerne af broens bæreevne.

“Sikkerheden er det vigtigste for os. Det er derfor afgørende, at vi har fået bekræftet, at vores reparationer kan klare den fulde ordinære togtrafik for passagererne nu og frem til 2020. Vi har regnet på reparationernes holdbarhed og fået beregningerne eftertjekket, og derfor kan vi nu igen åbne broen for ordinær togtrafik inklusive dobbeltdækkertog,” siger områdedirektør Søren Boysen, Banedanmark.

Banedanmark åbnede Storstrømsbroen for lette tog den 21. november, efter at broen havde været lukket en måned, da der i forbindelse med en planlagt hovedistandsættelse blev fundet revner i broen på grund af en uhensigtsmæssig konstruktion. Nu åbnes broen igen for al trafik op til 3,6 ton pr. meter, og dermed kan der igen køres med bl.a. de dobbeltdækkertog, som DSB tidligere kørte med på strækningen. Fra mandag morgen den 23. januar vil togtrafikken kunne tage den normal køreplan for 2012 i brug – læs mere på rejseplanen.dk.

Særlig overvågning
For at fastholde et højt sikkerhedsniveau opretter Banedanmark en særlig overvågning af broen. Der monteres specielle målesonder på broens konsoller, som måler alle bevægelser i stålet og hurtigt dokumenterer, hvis de kendte revner skulle udvikle sig eller nye skulle opstå. Denne øgede overvågning vil være i funktion, indtil en mere langsigtet løsning for forbindelsen over Storstrømmen er etableret.

Høring om forbindelsen
Banedanmark er netop nu i gang med en offentlig høring om de fem alternative løsninger for en forbindelse mellem Sjælland og Falster, som Folketinget har bedt om at få undersøgt, og som skal kunne holde til den godstogstrafik, der vil komme over Storstrømmen, når Femernforbindelsen åbner i 2020.

Banedanmark er sammen med Vejdirektoratet og Sund & Bælt i fuld gang med at udarbejde det politiske beslutningsgrundlag, hvori høringssvarerne vil indgå.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *