Syddanmarks mest cyklende kommune

Sådan lyder målet for den cykelhandlingsplan, som byrådet i Sønderborg Kommune nu har vedtaget. Målet skal godt nok først være opfyldt i 2028, men cykelhandlingsplanen sætter rammerne for en systematiseret og sammenhængende indsats, der skal fremme cyklismen i kommunen.

Handlingsplanen udpeger otte indsatsområder, som der skal arbejdes med i bestræbelserne på at fremme cykling i kommunen. Der skal sikres et sammenhængende cykelstinet og desuden skal trafiksikkerhed, fremkommelighed og cykelparkeringsforhold forbedres.

Og så skal der langt mere fokus på cykelturisme i kommunen. Sønderborg Kommune har et stort potentiale for at udvikle cykelturismen med en storslået natur og mange gode cykelruter. Der skal udarbejdes en cykelruteplanlægger, så der hjemmefra kan planlægges en mountainbiketur, en naturrute eller en citytur. Skiltningen skal også forbedres, og der er behov for nye cykelstier mellem Skovby og Drejet og mellem Dyvig og Holm.

Endelig skal kommunen gennem jævnlige kampagner sætte fokus på de sundhedsmæssige og klimamæssige fordele ved cykling.

Borgmester Aase Nyegaard er selv aktiv cyklist og derfor glad for cykelhandlingsplanen.

– Cyklen er et klimavenligt transportmiddel, der spiller fint sammen med kommunens vision for CO2 -neutralitet i kommunen – samtidig med, at det både er dejligt og sundt at cykle. Gennem cykling kan fysisk aktivitet blive en naturlig del af hverdagen for kommunens borgere. Cyklen er fremtiden, siger Aase Nyegaard.

I cykelhandlingsplanen er der foretaget en tidsmæssig prioritering af behovet for nye cykelstier. Frem til 2028 skal der etableres 30 nye cykelstier, for eksempel fra Kirke Hørup til Tandslet og fra Skovby til Lysabild i 2012.

Se cykelhandlingsplanen på www.sonderborgkommune.dk/Natur og Miljø/Friluftsliv/ I Sønderborg cykler vi.

Yderligere oplysninger hos civilingeniør Nanna Thorøe på tlf. 8872 5049 / 2159 9602.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *