Transportminister Hans Christian Schmidt mødes med to svenske ministre til politiske drøftelser om dansk-svensk samarbejde

Transportminister Hans Christian Schmidt er i dag i Stockholm for at mødes med to svenske ministre infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd og finansmarkedsminister Peter Norman, der begge tiltrådte efter det svenske valg i efteråret 2010.

Fokus på møderne er den brede vifte af forskellige samarbejder, der er mellem Danmark og Sverige på transportområdet.

Transportminister Hans Christian Schmidt udtaler:

– Jeg ser meget frem til mødet med mine svenske kollegaer. En tæt kontakt er vigtig, da Danmark og Sverige har etableret mange nære samarbejder på transportområdet.

– Jeg kan fremhæve samarbejdet om Øresundsregionen, som jo er en region for vækst, og samarbejdet om det fælles dansk-svenske luftrum, som placerer Danmark og Sverige forrest blandt de europæiske lande, når det gælder udvikling og modernisering af lufttrafikstyringen.

– Herudover er det værd at fremhæve det gode samarbejde vi har vedrørende den fælles dansk-svenske virksomhed Post Norden, som varetager postomdelingen i Danmark og Sverige. Der er tale om en af Skandinaviens største virksomheder, med ca. 44.000 ansatte og en omsætning på over 40 mia. svenske kroner.

– Jeg vil også benytte lejligheden til at fortælle om Danmarks kommende EU-formandskab i 1. halvår 2012, og spørge ind til de svenske erfaringer med deres formandskab i 2009.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *