Udbedring af de massive skader på Limfjordsbroen

Banedanmark er i fuld gang med at undersøge de massive skader på Limfjordsbroen efter påsejlingen i går aftes af broklappen, mens den fortsat var nede.

Selve broklappen skal være åben, før der må ske gennemsejling. Brovagten havde som led i sikkerhedsprocedurerne netop fået klarmelding til at påbegynde åbningen af broklappen, da påsejlingen skete.

Der har tidligere været gennemført en påsejlingsrisikoanalyse af Limfjordsbroen, og broen er beregnet i en i såkaldt konsekvensklasse 3 svarende til en høj sikkerhedsklasse. Selve påsejlingen skete, mens containerskibet befandt sig i sejlrenden.

Plan for udbedring af de massive skader
Banedanmark sætter nu alle kræfter ind for at få repareret de massive skader på broen efter påsejlingen så hurtig som muligt.

“Vi har et hold af teknikere samlet, der er i fuld gang med vurdere, hvad der skal til for hurtigst muligt at genåbne broen for både togtrafik og sejlads. Vi må konstatere, at det er nødvendigt at afmontere dele af broen, og vi er i gang med forberedelserne til at få fjernet broklappen og sejlet den væk inden for de næste 3 uger,” fortæller sektionschef Helle Bøhl-Møller:

“Vi er nu også i gang med hele detailplanlægningen af de omfattende reparationer, så vi bliver mere præcise på, hvornår broen kan åbnes for togtrafik og sejlads. Vi sætter alle kræfter ind for at få repareret de massive skader efter påsejlingen så hurtigt som muligt.”

De skibe, der befinder sig i Limfjorden kan sejle ud af fjorden via Thyborøn.

Årsag til påsejling
Banedanmark samarbejder nu med Den Maritime Havarikommission , der skal fastlægge årsagen til, at det finske containerskib påsejlede broklappen på Limfjordsbroen.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *