Udkast til Kommissorium for advokatundersøgelse offentliggjort

Der er i dag præsenteret et udkast til kommissorium for den advokatundersøgelse, som DSB vil iværksætte i samarbejde med Transportministeriet.

Undersøgelsen omhandler sagen om DSB’s samarbejde med PR-bureauet Waterfront. Undersøgelsen skal afdække den sag, hvor PR-bureauet ifølge DR-programmet 21Søndag har haft en DSB-kritisk journalist ansat i årene omkring 2009 med det formål at sikre, at han havde travlt med andre opgaver end at skrive artikler om DSB. Ifølge DR skulle Waterfront være betalt af DSB under den daværende DSB-ledelse for at holde journalisten beskæftiget.

Kommissoriet er blevet præsenteret for Folketingets transportordførere og vil nu blive gennemgået af Kammeradvokaten med henblik på at sikre, at man med undersøgelsen indfrier målene herfor.

Undersøgelsen kommer til at omfatte e-mails og andet materiale fra og interviews med både nuværende og tidligere DSB-ansatte og er planlagt til at være færdig senest 15 marts. Advokatfirmaet Bruun & Hjejle skal foretage undersøgelsen og aflevere en beretning, som DSB vil offentliggøre.

Vi ønsker at komme til bunds i denne sag så hurtigt og grundigt som muligt. Vi er tilfredse med den brede politiske opbakning til undersøgelsen. Vi tager endnu en gang kraftigt afstand fra de metoder, der er beskrevet i medierne de sidste dage, siger Jesper Lok, administrerende direktør i DSB.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *