Variant lancerer maskintrailer med parabolske bladfjedre

Ny, danskproduceret trailer skal gøre transport af minigravere og maskiner mere behagelig. Hemmeligheden ligger i bladfjedrene, der muliggør hårdere belastning, bedre kørekomfort og billigere vedligeholdelse.

Efter mange måneders udvikling, konstruktion og afprøvning præsenterer Variant nu markedets første danskproducerede maskintrailere med parabolske bladfjedre. Serien, der går under navnet MAXI LOAD, spås af fabrikken stor popularitet blandt entreprenører og håndværkere.

Man vælger også serien på grund af den ekstra lave læssehøjde på ned til 37 cm samt de kraftige, skridsikre trædeplader på hver side af ladkassen, der gør det nemt at stige af og på. Mest populær er udgaven på 400 cm, fordi det ekstra store lad giver plads til maskiner eller redskaber ud over minigraveren eller minilæsseren, lyder det fra salgschef Andreas Buhl, der især fremhæver MAXI-LOAD-trailernes slidstyrke og kørekomfort.

De nye MAXI-LOAD-produkter kan klare endnu hårdere belastning end tidligere udgaver. Affjedringen er kraftigt forbedret takket være gennemgående aksler med parabolske bladfjedre og de store bremsetromler med lukkede lejer. Det giver langt bedre kørekomfort ved forhindringer eller på hullet vej, også med tom trailer. Samtidig reduceres slitagen og dermed reparationsbehovet.

Ifølge salgschefen har først og fremmest brugerne æren for, at Variant nu kan fremvise den første danskproducerede maskintrailer med parabolske bladfjedre. Vi har valgt at tage idéen op efter talrige opfordringer fra vore kunder, fortæller han.

Nemmere og sikrere arbejdsdag

Inden introduktionen har traileren været igennem en lang række hårde tests, hvor der bl.a. er blevet fokuseret på affjedring, bremsekraft og rampestyrke. De mange tests er gennemført i samarbejde med en af Europas førende aksel- og bremseproducenter.

MAXI LOAD kommer med en række gennemtænkte funktioner, der skal bidrage til en nemmere og sikrere arbejdsdag, siger Andreas Buhl. Han fremhæver, at alle ståldele er helsvejste og varmgalvaniserede. Det gælder både chassis, vanger, trækstang og den 130 cm høje læsserampe med kraftig støddæmper og justerbare støtteben. Desuden er de lukkede stålsider standard.

Alle seriens fem modeller er godkendt til synsfri sammenkobling og leveres med solide, gennemtestede kuglekoblinger, ekstra kraftigt næsehjul samt redskabsplatform i fronten. MAXI LOAD fås med en ladlængde fra 260 til 400 cm, en bredde på 150 eller 180 cm samt en totalvægt på enten 2.000, 2.700 eller 3.500 kg, hvoraf sidstnævnte udgave leveres med støbte koblinger og indbygget lås.

Den ny MAXI-LOAD-serie fås lige nu hos Variants mere end 150 forhandlere i Danmark til særlige introduktionspriser. Fabrikken henviser til nærmeste forhandler på tlf. 75 72 04 00 samt www.variant.dk.

Fakta:

Variant, der blev grundlagt i 1975, producerer et stort udvalg af både hobbytrailere og påhængsvogne til professionel brug. Bag mærket står De Forenede Trailerfabrikker A/S, der er den største danskejede trailerproducent. Al montage foregår på fabrikken i Vejle, der også rummer svejseri og jernhal. www.variant.dk

Billedtekster:

Billede 1: MAXI LOAD fra Variant er markedets første danskproducerede maskintrailere med parabolske bladfjedre.

Billede 2: Serien byder på en læssehøjde ned til 37 cm samt kraftige, skridsikre trædeplader på hver side af ladkassen. Mest populær er udgaven på 400 cm.

Billede 3: Den nye MAXI-LOAD-serie kan i kraft af de tekniske forbedringer klare hårdere belastning end tidligere udgaver. Samtidig reduceres slitagen, og kørekomforten forbedres.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *