VBG vil møde kunderne i marken

Efter en tid med rationalisering er VBG klar til atter at øge aktivitetsniveauet i Danmark. Med udvidet produktprogram og ny salgsstrategi bliver der nu sat ekstra fokus på den personlige kundekontakt.

VBG Group Sales A/S i Ejby, som indgår i den børsnoterede svenske VBG-koncern, afsætter bl.a. sammenkoblings- og sikkerhedsudstyr til last- og påhængsvogne på det danske marked. Det drejer sig hovedsagelig om gruppens egne mærker VBG, OnSpot, Armaton, Edscha og Sesam. Sortimentet er netop blevet udvidet med de to sidstnævnte varemærker inden for forskydelige tag til forvogne og påhængskøretøjer, og man er tæt på at være klar med næste generation af nøgleproduktet MFC en effektivitetsfremmende koblingsanordning, som muliggør tilkobling af påhængsvogne, uden at chaufføren forlader lastbilens førerhus.

Den ny version muliggør samtidig tilslutning af hydraulik. Således kan det komplette påhængskøretøj med både elektricitet, pneumatik og hydraulik tilkobles hurtigt, enkelt og sikkert fra førerhuset, lyder det fra Per Mikkelsen, adm. direktør for VBG Group Sales A/S, som lige nu tæt følger den afsluttende feltprøvning af produktet.

Ifølge direktøren har hele VBG gennemgået en rationaliseringsproces, som både har indebåret sammenlægninger og personalereduktioner. På koncernniveau er fire produktionssteder slået sammen til to, og i de enkelte salgsselskaber har vi gennemført omkostningsreduktioner, fortæller han.

Ekstra rådgivning nødvendig
Per Mikkelsen vurderer, at det udvidede produktprogram samt EU s harmoniseringskrav til lastvognsopbygning, som mange medlemslande allerede har implementeret, vil nødvendiggøre en ekstra rådgivningsindsats samt en mere udadvendt kommerciel strategi i Danmark. I den forbindelse har man konkluderet, at især den direkte kundekontakt skal vægtes højere.
Det er væsentligt at være opmærksom på, hvilke retningslinjer der skal overholdes ved opbygning, hvis en lastvogn senere problemfrit skal kunne eksporteres til andre EU-lande. Samtidig har vi et mere omfattende og avanceret sortiment end hidtil, og med en forstærket produktvifte vil vi være en attraktiv partner for endnu flere, forklarer VBG-direktøren, som derfor i det nye år vil bruge ekstra ressourcer på at vedligeholde og udbygge relationerne til opbyggere og forhandlere af last- og varevogne samt til VBG s servicepartnere. Det bliver simpelthen nødvendigt at bruge mere tid på flere kunder, fortsætter han.

Organisationen styrkes
Direktøren vurderer, at de nye opgaver vil kræve en styrket organisation. Vi skal, både i vores nuværende kultur og gennem kommende nyansættelser, yderligere forankre værdier som proaktivitet, optimisme og empati, så vi sætter kunderne i centrum og giver dem markedets bedste service og support, siger Per Mikkelsen, der igennem nogen tid har bearbejdet virksomhedens rolle som rendyrket afsætnings-, og kundeserviceorganisation. I 2010 vil vi arbejde videre med at frigøre tid til kunderettede aktiviteter, slutter han.

Billedtekster:

VBGMKM1.JPG: Salgskonsulent Uffe Klinkby er sammen med resten af VBG’s organisation trukket i arbejdstøjet for at imødekomme de nye markedsforhold.

VBGMKM2.JPG: Det udvidede produktprogram og EU s harmoniseringskrav nødvendiggør en ekstra rådgivningsindsats. Derfor er VBG klar til at styrke organisationen.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *