Ratingguide til virksomheders kreditværdighed

Når man som kunde eller forbruger vil undersøge på forhånd, i hvor høj grad man kan stole på en virksomheds betalingsbetingelser, kan en ratingguide fra Soliditet give dig en vurdering af virksomhedens kreditværdighed. Handelsfirmaet ONJ Tractors er et eksempel på en virksomhed, der har øget sin troværdighed for kunderne igennem en topscoring i denne kreditratingskala.

ONJ Tractors er et handelsfirma, som har specialiseret sin inden for maskinimport og distribution af kontormøbler. I deres sortiment findes en lang række traktorer, teleskoplæssere og andre store maskiner og dertil hørende tilbehør, og selvom de tilbyder deres kunder fordelagtige priser, arbejder de alligevel med beløber i en prisklasse, der gør, at man som kunde gerne vil være sikker på en problemfri handel. Efter at have fået deres krediteringsværdi set efter i sømmene af Soliditet, kan de nu skilte med topscoringen AAA på deres hjemmeside, og på den måde sikre kunderne en handel uden betalingsproblemer.

Din sikkerhed for gode betalingsbetingelser
Skalaen indeholder syv karakterer, som giver følgende information om den pågældende virksomheds evne til at imødekomme betalingsbetingelserne:

AAA – Højeste kreditværdighed
Kaldes også Trippel-A. Virksomheden har en særdeles god evne til at leve op til betalingsbetingelserne.

AA – God kreditværdighed
Virksomheden har en god evne til at leve op til betalingsbetingelserne. Dette er den højeste rating, som kan gives til en enkeltmandsvirksomhed.

A – Kreditværdig
Kaldes også Enkelt-A. Virksomheden har en tilstrækkelig evne til at leve op til betalingsbetingelserne.

NY – Nyetableret
Gives til nyopstartede virksomheder, som endnu ikke har fået negativ omtale om deres håndtering af betalingsbetingelserne. Udviklingen følges nøje før ny rating.

B – Kredit mod sikkerhed
Virksomheden har en svag evne til at leve op til betalingsbetingelserne, og der kan derfor forekomme en kreditrisiko.

C – Kredit frarådes
Virksomhedens evne til at leve op til betalingsbetingelserne er meget ringe, og der er derfor en høj kreditrisiko.

IR – Ikke fastsat rating
Denne rating gives til virksomheder, som der endnu ikke findes nok aktuel information om samt til banker, forsikringsselskaber, investeringsselskaber og lignende.

Med denne krediteringsratingskala bliver det altså muligt for kunderne at vælge den rette virksomhed til deres handel eller opgave, og mindske risikoen for dårlige oplevelser med betalingsproblemer. På samme måder kan virksomhederne, som i dette tilfælde ONJ Tractors, opleve fordelene ved en mærkning, der giver tryghed til kunderne og positivt omdømme.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *