Ruteplanlægningssoftware sparer kurerfirma 5 til 8 timers arbejde om dagen

Kurerfirmaet Cargo Flex sparer 5 til 8 timers arbejde om dagen ved hjælp af det elektroniske ruteplanlægningssystem MapBooking fra TetraSoft A/S. Systemet anvendes i første omgang i forbindelse med udlevering af varer for JYSK i hele det jysk–fynske område, men det er planen, at systemet skal udbygges til at omfatte alle transportopgaver hos Cargo Flex.

Da kurerfirmaet Cargo Flex sidste år fik JYSK (der tidligere hed Jysk Sengetøjslager) som kunde, stod man over for den praktiske udfordring at planlægge mellem 150 og 200 daglige udleveringer af varer. Adresserne fik man i form af et antal lister fra JYSK, hvorefter Cargo Flex skulle fordele udleveringerne på ruter samt melde tilbage til JYSK, hvilket lager man øn–skede at hente varerne fra, og i hvilken rækkefølge varerne skulle placeres, for at udkørsel og aflevering af varerne hos kunderne kunne blive optimal.

I starten løste man opgaven manuelt, men det viste sig hurtigt at være både besværligt og langsommeligt. Først skulle man kontrollere adresserne, derefter skulle kørslerne planlægges i forhold til de enkelte vognes kapacitet, og endelig skulle alle informationerne sendes videre både til JYSK og til de fragtmænd, der skulle stå for den praktiske udkørsel af varerne.

Cargo Flex havde allerede et elektronisk planlægningssystem, men det var baseret på en manuel ruteplanlægning. Det viste sig hurtigt, at dette system ikke umiddelbart kunne udbyg–ges, så det kunne foretage automatisk ruteplanlægningen. Cargo Flex henvendte sig derfor til Tetra Soft, der med ruteplanlægningsværktøjet MapBooking allerede havde en færdig løs–ning til beregning af de optimale ruter. Hurtigt udviklede TetraSoft desuden et importmodul, som kunne importere og validere data fra JYSK til MapBooking.

Med den nye MapBooking–løsning blev det daglige arbejde med administrationen af kørsler for JYSK reduceret fra 5 til 8 timer til ca. en halv time. Det nye system leverer køresedler og udregner kilometer og tid på hver enkelt rute, og der beregnes automatisk udgifter og ind–komst på dagens kørsel. Derudover er selve kørselen blevet optimeret drastisk.

– Med MapBooking fra TetraSoft sparer vi en hel del kørte kilometer, samtidig med at vi har fået frigjort ressourcer på kontoret, siger Andy Villadsen, der er projektansvarlig for Jysk hos Cargo Flex. Vi er nu ved at se på, hvordan vi kan få løsningen udvidet, så den også optime–rer alle de andre daglige kørsler i Cargo Flex regi.

– Vi har haft et utrolig godt samarbejde med TetraSoft, som var hurtige til at sætte sig ind i vor situation og meget hurtige til at levere en løsning, der var skræddersyet til vort behov, fort–sætter Andy Villadsen. Dertil kommer, at MapBooking–løsningen er langt billigere end noget andet, vi har set.

– MapBooking er et standardprodukt fra TetraSoft, fortæller salgschef Anders Møller Jørgen–sen, Tetra Soft, men der er udviklet et specielt importmodul til Cargo Flex, således at data fra kunden kan overføres direkte til systemet. Takket være den modulære opbygning af systemet er det meget nemt at foretage ændringer, så en løsning kan tilpasses enhver transport– og ruteplanlægning, hvilket gør systemet interessant i mange andre transportsammenhænge.

MapBooking er udviklet af den danske virksomhed TetraSoft A/S, der leverer en lang række løsninger, der sikrer en optimal anvendelse af digitale informationer i forbindelse med kør–selsoptimering, flådestyring og afledede miljøpåvirkninger fra trafikken. TetraSofts løsninger er baseret på egne udviklede produkter og standard hardware. TetraSoft har udviklet Map–Booking, MapFleet, MapNoise og MapUheld.

Mere info på www.cargoflex.dk og www.mapbooking.dk

For yderligere oplysninger kontakt:
Salgschef Anders Møller Jørgensen, TetraSoft, tlf. 33 73 71 50, e–mail: amj@tetrasoft.dk
Projektansvarlig Andy Villadsen, Cargo Flex, tlf. 7020 6622, e–mail: anv@cargoflex.dk
Pressekontakt: Knud Erik Madsen, KEMCOM, tlf. 44 53 33 42, e–mail: kem@kemcom.dk

Cargo Flex A/S ejes 100% af Danske Fragtmænd Aarhus A/S og har hovedkontor i Aabyhøj samt en afdeling i Kastrup. Der er herudover etableret et datterselskab i Kolding til betjening af det syd– og sønderjyske område.

Selskabets formål er at udføre kurerkørsel som et supplement til systemet Danske Fragtmænds øvrige aktiviteter og dermed være et led i bestræbelserne på at kunne yde vore kunder fuld service på logistikområdet.
Cargo Flex A/S, Alstrup Alle 11, 8361 Hasselager, tlf. 7020 6622. www.cargoflex.dk

TetraSoft A/S er en dansk virksomhed, der bl.a. udvikler avancerede løsninger til transportbranchen. TetraSoft fokuserer på op–timal anvendelse af digitale informationer i forbindelse med løsninger til kørselsoptimering, flådestyring og afledet miljøpåvirk–ninger fra trafikken. TetraSoft’s løsninger er baseret på egne udviklede produkter og standard hardware. TetraSoft har udviklet MapBooking, MapFleet, MapNoise og MapUheld. TetraSoft er et datterselskab af TetraPlan A/S.
TetraSoft A/S, Kronprinsessegade 46 E, 1306 København K, tlf. 33 73 71 50, www.tetrasoft.dk
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *