Banedanmark arbejder for normal togtrafik til mandag morgen

Banedanmark er i fuld gang med at genopbygge kørestrømsanlægget efter mere end 300 meter køreledning, 100 meter kørestrømsskinne samt en lang række kørestrømsophæng blev revet ned torsdag morgen ved Østerport.

Banedanmark vurderer, at genopbygningen vil være færdig, så S-togene kan køre normalt fra mandag morgen. I weekenden vil S-togstrafikken blive afviklet efter en sær-køreplan.

Banedanmark har siden torsdag morgen arbejdet i døgndrift undtagen i myldretiden, hvor der af hensyn til de mange passagerer har kørt S-tog i det ene spor.

Vi har nu fjernet alle de beskadigede dele af kørestrømsanlægget, og er nu i fuld gang med at trække ny køreledning uden for tunnelen og montere nye ophæng, der skal specialtilpasses til hver enkelt mast og så er vi i gang med genopbygningen inde i selve tunnelen. Der er tale om meget omfattende skader i selve hjertet af S-togsnettet, siger områdechef i Banedanmark Søren Boysen.

Fra i aften og frem arbejder vi i døgndrift på at genetablere kørestrømsskinnen inde i tunnelen og derefter trækker vi ny køreledning. Og samtidig færdiggør vi kørestrømanlægget uden for tunnelen. Når genopbygningen er klar, så bliver kørestrømsanlægget gennemtestet og reguleret ind. Derefter forventer vi, at trafikken kan genoptages i fuldt omfang mandag morgen, slutter Søren Boysen.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *