Banedanmark udskifter centralapparatet på Esbjerg Station

Esbjerg vil være uden tog fra fredag aften den 26. juli til mandag morgen den 29. juli, hvor centralapparatet, som trafikstyringspersonalet bruger til at betjene sporskifter og sætte signal for togene, skal udskiftes.

Det nuværende centralapparat er slidt og skal udskiftes, og det nye centralapparat giver desuden bedre muligheder for rangering på stationsområdet.

Udskiftningen af centralapparatet afslutter et større sikringsteknisk projekt på Esbjerg Station, som har stået på i et års tid. I tiden omkring udskiftningen af centralapparatet er der 3200 ledninger, der er blevet taget ud og 4800 ledninger, der skal forbindes korrekt. Hertil kommer arbejdet med at foretage de nødvendige test af anlægget, inden det kan tages i brug.

4.800 ledninger til centralapparatet Der er 4800 ledninger, vi skal forbinde, så rent sikringsteknisk er der tale om et omfattende projekt. Langt det meste af tiden har vi kunnet køre togene ind og ud af stationen som normalt, men i de dage hvor vi skal udskifte selve centralapparatet og teste anlægget, er det desværre nødvendigt at lukke for togtrafikken, siger projektchef Rune Stenbæk Olsen.

Centralapparatet holder samtidig flyttedag, da det nye anlæg bliver sat op i Fjernstyringscentralen, der ligger i den grå bygning ved perron 1, imens det gamle stod i kommandoposten i det lille tårn mellem spor 0 og 1.

Koordineret med sporarbejder
For at genere passagererne mindst muligt foregår udskiftningen af centralapparatet på den tid af året, hvor der erfaringsmæssigt er færrest rejsende, og udskiftningen er samtidig koordineret med sporombygningen mellem Esbjerg og Varde Nord.

Af hensyn til passagererne har vi lagt den togløse weekend på et tidspunkt, hvor mange pendlere holder ferie, og hvor der alligevel ikke kører tog mod nord på grund af sporarbejdet mellem Esbjerg og Varde Nord, siger Rune Stenbæk Olsen.
Der lukkes for trafikken den 26. juli klokken 20.35 og frem til første morgentog mandag den 29. juli. DSB indsætter togbusser mellem Bramming og Esbjerg, og Arriva indsætter togbusser mellem Tjæreborg og Esbjerg. Fra nord har Arriva indsat busser fra Varde Nord. Busserne ankommer til og kører fra Esbjerg Rutebilstation.

For yderligere informationer om rejser til og fra Esbjerg i dagene den 26.7-29.7 henvises til www.rejseplanen.dk, www.dsb.dk, og www.mitarriva.dk.

Yderligere informationer via Banedanmarks pressevagt på tlf. 82 34 13 13

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *