Billigere at køre med bus

Fra 15. januar 2012 bliver det i stort set alle tilfælde billigere at køre med bus i Sønderborg Kommune. Anledningen er, at Sydtrafik indfører et nyt zonesystem og en harmonisering af taksterne, så de bliver ensartede i hele Sydtrafiks område, dvs. den jyske del af Region Syddanmark.

Det bliver inden for Sønderborg Kommune alene bybuskørsel, der bliver en smule dyrere. De passagerer, der får størst glæde af det nye system, er dem, der skal køre længst. F.eks. falder prisen for en enkeltbillet fra Nordborg eller Kværs til Sønderborg med ti kroner, fra 48 til 38 kroner. På de samme strækninger falder prisen for titurskort med 45 kroner til 220 kroner, mens månedskort vil koste 660 kroner mod 795 kroner i dag. En billet fra Gråsten til Nordborg falder med 17, 85 og 255 kroner for henholdsvis enkelt-, titurs- og månedsbillet.

Sydtrafik er ikke direkte et kommunalt anliggende, men påvirker naturligvis mange af kommunens borgere:

– Vi glæder os over Sydtrafiks nye system, som her i kommunen typisk medfører flere zoner end nu, men en mere retfærdig afregning i forhold til afstande og i langt de fleste tilfælde også lavere priser. Jeg håber, det vil medføre mere brug af offentlig trafik til gavn for miljøet, vores CO2-vision og vore efterkommere, siger Peter Hansen, formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

Hvis man har klippekort, der er har købt før 15. januar, skal man tjekke, om zoneantallet på kortet svarer til det antal zoner, man rejser igennem efter det nye zonesystem. Hvis rejsen nu har flere zoner, end kortet gælder til, skal kortet ændres. De resterende klip kan man få refunderet i henhold til Sydtrafiks rejsebestemmelser.

På Sydtrafiks hjemmeside www.sydtrafik.dk kan man orientere sig yderligere om selskabet nye takster og zonesystem. Man kan også kontakte Trafikoplysningen, tlf. 7582 9766 eller personalet på busstationen i Sønderborg.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *