Møderække planlagt mellem DSB og FO Jernbanedrift

Repræsentanter for DSB’s ledelse har i dag mødtes med ledelsen for håndværkernes fagforbund, FO Jernbanedrift, var det et første møde i en række af møder i den kommende tid.

Parterne fortsætter drøftelserne om den aktuelle situation i DSB og arbejdet med at fremtidssikre DSB’s økonomi.

»Jeg glæder mig over, at vi har en god dialog med FO Jernbanedrift, og ikke mindst over, at håndværkerne i går valgte at stoppe for arbejdsnedlæggelsen og genoptage arbejdet,« siger administrerende direktør i DSB Vedligehold og koncerndirektør Frank Olesen.

Frank Olesen ser møderækken som en genoptagelse af den vigtige dialog med henblik på at skabe forståelse for hinandens synspunkter, og han understreger, at det samlede forsøg på at få løst problemerne med DSB’s belastede økonomi også er et vigtigt tema.

Fra FO Jernbanedrift er landsformand Flemming Rasmussen tilfreds med dialogen med DSB s ledelse og ser frem til de kommende drøftelser.

»Vi har markeret vores ønsker over for DSB s ledelse og er glade for den konstruktive dialog,« udtaler Flemming Rasmussen og fortsætter:

»Vores medlemmer har været ude i en konflikt og har nu genoptaget arbejdet i en forventning om, at der findes en løsning, som vil tilfredsstille medlemmerne. Vi er klar over, at DSB s økonomi er trængt, men der kan findes løsninger der tager behørig hensyn hertil, samtidig med at håndværkernes forhåbning bliver tilgodeset«

Frank Olesen understreger, at DSB’s økonomi er presset, og at DSB’s ledelse ikke vil gå med til at øge DSB s omkostninger på nogen måde.

»DSB s ledelse arbejder intenst på at finde løsninger, der over de næste år kan forbedre DSB s økonomi med en milliard kroner på årlig basis. Det arbejde sker i tæt dialog med alle de faglige organisationer og har vores fulde fokus,« siger Frank Olesen.

Parterne har ikke yderligere kommentarer, så længe forhandlingerne foregår.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *