Nyt gratis lastbilmarked åbnet i Danmark

Danmark har fået et nyt gratis lastbilmarked, hvor det er gratis for alle at handle med lastbiler, trailere, reservedele og tilbehør.

Med baggrund i sine erfaringer som forretningsudvikler hos Volvo og analytiker hos eBay, har Lars Mortensen valgt at give Danmark et nyt lastbilmarked – under sloganet fordi det skal være gratis at gøre en god handel!

Så har man brugte lastbiler og trailere til salg, kan man nu frit oprette gratis salgsannoncer på webadressen www.brugteLastbiler.dk og dét har både professionelle lastvognsforhandlere og små selvkørende vognmænd allerede udnyttet. Faktisk var flere tusinde besøgende allerede forbi webadressen længe inden det nye lastbilmarked blev erklæret for åbnet og siden åbningen er det strømmet til med både gratis annoncer og interesserede købere.

Det kunne tyde på at iværksætteren Lars Mortensen har lært noget om etablering af effektive annoncemarkeder i sin tid hos eBay (der også driver både Den Blå Avis og BilBasen). I hvert fald har tilstrømningen af interesserede købere været så stor, at det har knebet med at overholde løftet om et stort udvalg af brugte lastbiler. Vi har simpelthen haft det luksusproblem, at selv nyoprettede annoncer flere gange er blevet taget af igen nærmest med det samme, fordi de allerede er blevet solgt indenfor få timer efter annoncerne er blevet indrykket , udtaler Lars Mortensen.

Når man spørger til konceptet bag det nye annoncemarked, er Lars Mortensen helt klar i mæglet: Når alle andre går i én retning, så kan det ofte godt betale sig at gå i den direkte modsatte retning . Hér henviser Lars Mortensen til, at mange andre annoncemarkeder opkræver høje gebyrer for annonceoprettelser, overvælder brugerne med grafiske bannere og forsøger at presse alle mulige forskellige salgsgenstande ned i den samme formular.

På BrugteLastbiler.dk er det gratis at handle, både for købere og sælgere. Målsætningen er samtidig, at sitet ikke skal have ét eneste grafisk banner. Desuden har jeg forsøgt at tilpasse sitet 100% til lastbilmarkedets behov så systemet tilpasses brugerne, frem for at brugerne skal tilpasse sig til systemet , siger Lars Mortensen med et kækt glimt i øjet.

Sitets finansiering vil derimod komme fra en anderledes tilgang til reklamer. De fleste internetbrugere er efterhånden ved at være træt af alle de grafiske bannerreklamer, der utidigt blinker overalt – uden hensyn til det indhold, der ellers er på siderne , udtaler Lars Mortensen, og fortsætter men egentlig er det jo ikke reklamerne, der er irriterende. Det er bare irriterende at få smidt alle mulige ikke-relevante budskaber i hovedet, hele tiden. Men hvis man nu kun fik vist reklamer, når det var relevant for én, så ville reklamerne jo pludselig tilbyde en reel værdi for modtageren.

Med den filosofi i tankerne, vil Lars Mortensen nu forsøge at opbygge et annoncemarked uden grafiske reklamer, som eksempelvis i stedet kan være afløst af et diskret tekst-link til en liste med dækcentre på en annonce for en lastbil med nedslidte dæk. Det er dét, jeg mener med rettidige reklamer: Reklamer der er relevante for budskabets modtager og som vises på et relevant tidspunkt/sted. forklarer Lars Mortensen, som samtidig henviser til muligheden for, at denne anderledes tilgang til reklamer kan være fordelagtig for alle parter.

Indtægten fra reklamerne gør, at lastvognsforhandlerne kan blive ved med at indrykke gratis annoncer for de lastbiler/trailere/reservedele/mv., de har til salg. Deres potentielle kunder vil samtidig foretrække BrugteLastbiler.dk, når de skal søge efter de brugte lastbiler – netop fordi hele oplevelsen bliver mere behagelig og enkel, uden de mange forstyrrende bannere. Annoncørerne vil desuden få en langt højere effekt for reklamekronerne – for når reklamerne er mere relevant placeret, vil de i sagens natur også have en højere effekt. Det er win/win for alle parter , konkluderer Lars Mortensen, mens han ivrigt byder nye lastvognsforhandlere velkommen på Danmarks nye gratis lastbilmarked med navnet BrugteLastbiler.dk

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *