Rekordmange rettidige tog siden årsskiftet

I årets første måneder har passagererne fået rekordmange tog til tiden. En af årsagerne er et tæt samarbejde og fælles skarp fokus fra de mange medarbejdere på tværs af sektoren.

Siden årsskiftet har togene rundt om i landet og på S-banen kørt over målet om, at hhv. 90 % og 93 % af togene skal ankomme til tiden.

Vi skal have gjort noget ved trængselsproblemerne, og der investeres intensivt i jernbanen i de kommende år for at imødekomme fremtidens behov, siger transportminister Henrik Dam Kristensen.

Det helt afgørende er, at passagererne både nu og fremover har en togdrift, de kan regne med. Og derfor er det også tilfredsstillende, at passagererne siden årsskiftet har fået rekordmange tog til tiden.

Samarbejde på tværs i sektoren
En af årsagerne til de mange rettidige tog er et tæt samarbejde og fælles skarp fokus fra de mange medarbejdere på tværs af sektoren.

På tværs af Banedanmark, DSB og alle de øvrige aktører på banen arbejder medarbejderne tæt sammen og stiller skarpt på de mange små ting, som er med til, at passagererne kommer frem til tiden. Det arbejde fortsætter, og der kommer hele tiden nye udfordringer, vi skal løse, men det er tilfredsstillende, at folk begynder at mærke det fælles skarpe fokus i form af en mere pålidelig togdrift, siger formanden for Rettidighedsorganisationen, Banedanmarks administrerende direktør Jesper Hansen.

Yderligere oplysninger hos Banedanmarks pressevagt på 8234 1313

Fakta
Siden årsskiftet er 93,6 % af togene på fjernbanen og 93,5 % af S-togene ankommet rettidigt. Målet er hhv. 90 % og 93 %.

Rettidighedsorganisationen
I Rettidighedsorganisationen arbejdes der på tværs af sektoren med et fælles mål: at sikre passagererne flest mulige rettidige tog. Organisationen består af Banedanmark, togoperatørerne og Trafikstyrelsen.

I en række præcisionsgrupper rundt om i landet arbejder medarbejderne sammen på tværs om at få trafikken afviklet bedst muligt og løst de lokale udfordringer til gavn for passagererne.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *