Sporarbejde på Sønderborgbanen forlænget med tre uger

Sporombygningen på Sønderborgbanen er desværre blevet forlænget. Efter planen skulle banen genåbne mandag d. 9. august, men Banedanmark må nu konstatere, at det ikke kan lade sig gøre. Det er derfor aftalt, at strækningen først genåbner mandag d. 30. august.

Årsagen til forsinkelsen skyldes en kombination af flere forskellige forhold, hvoraf manglende færdiggørelse af projektering og vurdering af sikringsanlægget på Sønderborg Station er ét. Desuden har der været problemer med overgravede kabler i overkørslerne og behov for udskiftning af en større mængder skærver end forudset.

Busserne fortsætter efter den nuværende særkøreplan mellem Tinglev og Sønderborg. Det er muligt at rekvirere bussernes særkøreplan på DSB.dk, Rejseplanen og på stationerne.

Kunder, der allerede har bestilt deres rejse eller har reserveret plads, skal være opmærksomme på den længere rejsetid, og at rejsen mellem Tinglev og Sønderborg er med bus. Busserne medtager kun barnevogne og cykler i begrænset omfang.

Det meste af Sønderborgbanens spor er 50 år gammelt eller ældre, og når det er udskiftet går der mange år, før Banedanmark igen skal foretage større fornyelsesarbejder på strækningen. Under sporombygningen udskifter Banedanmark 42 kilometer skinner, knap 25 kilometer sveller, ombygger 27 overkørsler og renoverer 6 broer.

Banedanmark og DSB beklager, at entreprenørarbejdet er forlænget.

Yderligere information :
Banedanmark på tlf 8234 1313 og hos DSB på telefon 2468 0000.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *