Air France flyver som i 1946

For at markere 75–års jubilæet, har Air France malet ét af deres Airbus A320 i samme farver som i 1946. Flyet skal fungere som ambassadør for koncernens 75–års jubilæum og vil være at finde i Air France flåden de næste to år.

Flyet er blevet døbt "Pays de Roissy". Navnet er en reference til det forbund, der har til formål at udvikle de 110 kommuner, der er placeret rundt om Charles de Gaulle lufthavnen.

"I anledning af vores 75–års jubilæum, har vi valgt at fremhæve vores historiske og kulturelle arv. Farverne på jubilæumsflyet er fra perioden hvor de første jet–maskiner blev introduceret i Air France flåden. Men de er også et symbol på Air Frances genfødsel efter anden verdenskrig, hvor vores netværk allerede dækkede fem kontinenter", siger François Brousse, Head of Corporate Communications hos Air France.

I designet på flyveren indgår også søhesten symbolet som alle Air France medarbejdere er tæt knyttet til. Det er orientens emblem og kombinerer Pegasus’ hoved – hesten fra den græske mytologi, og halen fra dragen Annam, der sammen former symbolet på forholdet mellem Europa og det fjerne Østen.

Miljøvenlige farver trods ældre design
Arbejdet med at genskabe designet fra 1946 på jubilæumsflyet strakte sig over kun fem dage, som en del af et større eftersyn. Det blev foretaget på "La Croix du Sud" en større hangar i Toulouse–Blagnac. Et sådant eftersyn består i at skille hele flyet ad med henblik på grundige inspektioner og reparationer, hvorefter flyet testes. Der gik 540 kilo maling til at give designet fra 1946 på denne Airbus A320 nyt liv. Der er heldigvis sket meget med flymaling siden dengang i fyrrene. Denne type maling indeholder kun en lille mængde opløsningsmiddel og er derfor mere miljøvenlig.

Airbus A320s rolle i Air France flåden
Air France driver 65 af flytypen Airbus A320 i netværket for mellemstørrelse fly i Frankrig, Europa og Fransk Caribien.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *