Banedanmark forstærker dæmning ved Ølgod

Fra først i oktober 2009 til først i december 2009 forstærker Banedanmark et stykke af jernbanedæmningen nær Agersnap Bæk syd for Ølgod. Det drejer sig om en dæmningsstrækning på ca. 350 meter beliggende mellem Torvegade og Vardevej.

Forstærkningen af dæmningen er ét blandt Banedanmarks mange fornyelses- og vedligeholdelsesprojekter.

Dæmningen skal forstærkes, fordi den med tiden er sunket lidt sammen, hvilket betyder, at skinnerne kommer til at ligge mere ustabilt. For at undgå at det bliver nødvendigt med hastighedsnedsættelser på strækningen, bliver dæmningen forstærket med et tykt lag sand på begge sider. Der vil blive brugt i alt ca. 12.000 m³ sand.

Arbejdet går i gang i starten af oktober 2009, hvor Banedanmark etablerer arbejdsplads, midlertidige adgangsveje mv.

Selve dæmningsforstærkningen omfatter udskiftning af jord langs dæmningens fod, påfyldning af sand på dæmningen, udbygning af baneskråningen samt afvandingsarbejder. Hele arbejdet forventes at være afsluttet først i december 2009.

Banedanmark arbejder både om dagen og om natten. Det kan desværre ikke helt undgås, at arbejdet kommer til at påvirke de nærmeste naboer, da tilkørslen af materialer og materiel kan medføre støj og trafikale gener. Banedanmark overholder naturligvis gældende grænseværdier for støj.

Mens vi udskifter jord langs dæmningsfoden, vil sporet være spærret for tog i de sene aftentimer i perioden fra den 9. oktober til den 18. oktober. Lørdag den 10. og lørdag den 17. oktober erstattes togene allerede tidligere på aftenen af busser.

Arriva oplyser om de præcise ændringer i togdriften i ovennævnte periode på www.arriva.dk eller på tlf. 7027 7482.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *