Bornholms nye superkatamaran er i top down under

Ifølge de dugfriske meldinger fra Australien er både sikkerhed og teknik i top på Bornholms nye kæmpekatamaran, Leonora Christina. Hurtigfærgen gennemfører for egen kraft i øjeblikket en række vellykkede prøvesejladser og tests down under.

Hurtigfærgen Leonora Christina testsejler i disse dage for egen kraft i Det Indiske Ocean ud for Perth i Australien. Her øver hun sig på at komme hjem til Bornholm, hvor hun fast skal fragte op mod 1.400 passagerer mellem Ystad og Rønne. I flere måneder har Austalværftets kyndige teknikere rumsteret rundt i maskinrummet på Bornholms nye superkatamaran, og det hårde slid bærer i disse dage frugt.

En stolt chefkaptajn har været ombord på de mange prøvesejladser, og han kan konstatere, at den tonstunge dame ikke kun ser ganske fornuftig ud udenpå. Teknikken indeni fejler heller ikke det fjerneste: ²Vores første prøvesejladser er gået helt efter planen, og jeg glæder mig til at præsentere bornholmerne og alle rejsende for Leonora Christina, når vi sammen vender hjem,² fortæller Søren Schow, chefkaptajn på det nye skib.

I disse dage udføres såkaldte ¹speed trials¹, hvor de avancerede motorer fra tyske MAN bliver udsat for en række fartprøver. I den forbindelse skal hurtigfærgen opnå en hastighed på over 37 knob med fuld last for at sikre at Bornholms nye superfærge er så driftsikker som overhovedet muligt.

Udover teknikken er sikkerheden også noget, der for øjeblikket arbejdes grundigt med i Perth. Her er en redningsaktion med udsætning af redningsflåder netop blevet filmet og sendt hjem til godkendelse hos Søfartsstyrelsen i Danmark. Desuden er optagelserne af færgens sikkerhedsvideo også godt i gang.

Byggeriet af Leonora Christina har indtil nu fungeret så upåklageligt, at færgen faktisk er forud for tidsplanen. Oprindeligt var indsættelsesdatoen 1. september, men hvis alt går efter planen indsættes Leonora Christina allerede i løbet af juni måned.

Leonora Christina er en af verdens største katamaraner. Hun er 112,6 meter lang, 26,2 meter bred og kan medtage 1.400 passagerer og ca. 359 biler pr. overfart. Overfartstiden mellem Rønne-Ystad bliver 1 time og 20 minutter.

Læs mere om Færgen og få opdateringer fra færdiggørelsen af superkatamaranen Leonora Christina på www.faergen.dk.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *