DSB indgår vigtig aftale med FO

FO Jernbanedrift har nu sammen med ledelsen i DSB Vedligehold A/S sat deres underskrifter på en aftale, der dels skal afslutte det aftaleforløb og de uenigheder, der i december førte til arbejdsnedlæggelserne blandt DSB’s håndværkere og dels skal medvirke til at forbedre virksomhedens økonomi og fremtidssikre udviklingen af DSB Vedligehold A/S.

Måneders grundigt forarbejde og tætte drøftelser med FO Jernbanedrift er nu mundet ud i en aftale, der indebærer en række tiltag, og ifølge konstitueret administrerende direktør i DSB og bestyrelsesformand i DSB Vedligehold A/S Jacob Kjær er det positivt, at drøftelser af lokalaftaler såvel som effektiviseringsaftaler nu kan afsluttes med en samlet aftale mellem DSB Vedligehold A/S og FO Jernbanedrift. En del af aftalen omfatter en frivillig fratrædelsesordning. Sammen med naturlig afgang forventes således, at 166 håndværkere stopper over en 3 årig periode. Endvidere undgås afskedigelser med aftalen.

»Efter omstændighederne står vi nu med en balanceret, fleksibel og socialt ansvarlig aftale med FO Jernbanedrift,« siger Jacob Kjær, og fortsætter
»Vi har haft en fornuftig dialog med FO Jernbanedrift om de forskellige løsningsmodeller, og det vigtige ansvar har FO Jernbanedrift løftet,« siger han.

Landsformand for FO Jernbanedrift Flemming Rasmussen vurderer den nye aftale således:
»Vi vil gerne være med til forbedre DSB Vedligehold A/S’s konkurrencedygtighed og positive udvikling, og med denne aftale kan vi være med til at sikre dette,« siger Flemming Rasmussen.

Administrerende direktør i Vedligehold A/S Frank Olesen konstaterer, at der nu er indgået en vigtig aftale med FO Jernbanedrift:

»Aftalen er en vigtig hjørnesten i vores arbejde for at skabe balance og robusthed i DSB Vedligehold A/S s økonomi og arbejde frem mod at gøre DSB Vedligehold A/S mere konkurrencedygtigt« siger han, og ser frem til, at blikket kan vendes mod den fremtidige udvikling af virksomheden.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *