Gratis cykel med i S-toget en stor succes

Det er sjældent, at et tiltag modtages så godt, som det er tilfældet med muligheden for at tage cyklen gratis med i S-toget. En dugfrisk undersøgelse blandt S-togskunder viser, at tiltaget scorer højt blandt alle adspurgte, også dem uden cykel. Og så har det fået flere til at vælge toget

Storkøbenhavnerne er glade for at cykle og rigtig glade for, at de siden januar har kunnet taget cyklen gratis med i S-toget. DSB S-tog har netop gennemført en undersøgelse, der viser, at hele 89 pct. af de adspurgte synes, at tiltaget er god ide. Faktisk vurderer de tiltaget så positivt, at det scorer 4,5 på en skala fra 1 til 5, hvilket er usædvanligt højt for et nyt rejsetiltag.

Undersøgelsen viser, at vi har ramt plet med initiativet. Vi arbejder konstant med at gøre S-tog så fleksibelt som muligt i forhold til kundernes individuelle behov. Med cykeltiltaget kan man kombinere sin transport langt mere fleksibelt end tidligere, og det matcher kundernes behov, siger salgsdirektør i S-tog Niklas Marschall.

Flere tager S-toget
Tiltaget er ikke kun blevet godt modtaget. Det har også ændret storkøbenhavnernes rejsevaner. 13 pct. af de adspurgte har nemlig taget cyklen med i S-toget. Og hele 47 pct. af alle adspurgte siger, at tiltaget har fået dem til at tage toget oftere.

En ting er, at tiltaget er vel modtaget. Noget andet at mange benytter det. Men at tiltaget har fået så mange til at tage toget oftere er rent ud sagt fantastisk, siger Niklas Marschall.

Der er plads til alle
DSB S-tog har modtaget kundehenvendelser om pladsproblemer i flexrummene, hvor cyklerne må medtages. Enkelte kunder har oplevet at skulle vente på næste tog, fordi der ikke var plads nok. Derfor har DSB S-tog foretaget en cykeltælling for at vurdere problemstillingen.

Resultatet viser en gennemsnitlig belægning på 63 pct. i myldretiden. Dog er belægningen højere i den forreste vogn, men omvendt er den langt mindre i den midterste vogn. Der er også belægningsforskelle på de enkelte linjer, men ingen steder kommer belægningen over 86 pct. samlet set i den travleste myldretid mellem 6.30 og 9.00.

Vi har to udfordringer med cykel-tiltaget. Den ene er at få de kunder, som ikke har cykel med, væk fra flexrummene. Den anden er at få kunder med cykel til at bruge flexrummene i midten af toget og i den bagerste vogn. Hvis vi får løst de to udfordringer, så er der plads til alle i toget, også dem med cykel, siger Niklas Marschall.

Der netop igangsat en adfærdskampagne, som bl.a. skal få S-togskunderne til at undgå brug af flexrummet, hvis man ikke har cykel, barnevogn eller kørestol med. Der bliver også optegnet felter på stationerne for at afmærke, hvor flexrummere er i S-toget. Desuden er S-togsrevisorerne ekstra opmærksomme på at hjælpe kunderne til at fordele sig korrekt i S-toget.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *