Konflikt afblæst – gode udsigter for juletrafikken

Håndværkerne på DSB’s værksteder har her til morgen genoptaget arbejdet. Den tre dage lange overenskomststridige arbejdsnedlæggelse er hermed slut, og DSB forudser derfor, at der er gode udsigter for en fornuftig afvikling af juletrafikken. Det er også igen muligt at bestille pladsbilletter til juletrafikken.

»Vi beklager over for DSB s kunder, at de har oplevet gener og aflysninger på grund af den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse. Vi er dog glade for, at håndværkerne nu er gået i arbejde igen og arbejder nu på at få normaliseret togtrafikken hurtigst muligt,« siger DSB’s konstituerede administrerende direktør Jacob Kjær.

Reduceret togtrafik – igen pladsbilletter
Den tre dage lange arbejdsnedlæggelse betyder dog stadig, at DSB’s kunder den kommende uge må væbne sig med tålmodighed. Det skyldes, at DSB som følge af arbejdsnedlæggelsen har en større pukkel af tog, der skal gennem værkstederne og til syn, før de kan gøre gavn i trafikken.

»Vi har en større pukkel. Håndværkerne har strejket i tre dage. Det er rigtig mange tog, der skal nås. Vi har brug for tid til at tage os af dem. Der vil være reduceret togdrift ugen ud med færre togafgange og kortere tog. Det beklager vi selvfølgelig dybt over for kunderne,« siger trafikinformationschef Tony Bispeskov.

DSB genoptager nu også muligheden for at reservere plads fra mandag. Det betyder, at kunder allerede nu kan reservere plads i tog, der afgår fra og med mandag, men ikke i tog, der afgår inden mandag. Dermed er det altså igen muligt at bestille togbillet til juletrafikken.

Og har du allerede en plads til et juletog, så hold fast i den:

»De kunder, der allerede har sikret sig en pladsbillet til eksempelvis den største rejsedag, den 23. december, kan regne med, at deres pladsbillet gælder,« forsikrer Tony Bispeskov.

Gode udsigter for juletrafikken
Tony Bispeskov garanterer, at DSB vil gøre alt, hvad der overhovedet er muligt, for at sikre, at togene er klar, når den store juletrafik går i gang den 22.-23. december.

»I løbet af den næste uge vil vi løbende sætte flere tog ind. Jeg regner med og håber på, at vi er klar til de store rejsedage den 22. og 23. december. Det forudsætter dog, at intet går galt. Ligesom en bil pludselig kan gå i stykker, kan et tog også få problemer, og så er vi sårbare. Juletrafikken vil altså så vidt muligt være normal. Hvis vi er nødt til at tage enkelte tog ud, sørger vi for, at det vil ske, der hvor det generer færrest kunder,« siger han.

Ikke plads til øgede omkostninger
Onsdag var der møde mellem DSB s ledelse og repræsentanter for håndværkernes faglige organisation, FO Metal, og der er aftalt et nyt møde i morgen, fredag.

»Vi har en god dialog og håber, at vi kan fortsætte den gode dialog. DSB s ledelse er indstillet på at finde løsninger, der ikke belaster den samlede økonomi. DSB s økonomi er presset, og vi arbejder sideløbende på at finde løsninger, der over de næste år kan forbedre DSB s økonomi med en milliard kroner på årlig basis,« siger Jacob Kjær.

DSB s konstituerede administrerende direktør har ikke yderligere kommentarer i dag til dialogen med håndværkernes faglige organisation, FO Metal. DSB s trafikinformationschef Tony Bispeskov kan kontaktes via DSB s pressevagt på 24 68 00 00.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *