Nedreven køreledning har stoppet S-togstrafik mellem Østerport og Kbh. H

Over 300 meter køreledning og mere end 100 meter kørestrømsskinne mellem Østerport og Nørreport blev revet ned tidligt torsdag morgen. Det har betydet, at der ikke har kunnet køre S-tog mellem Østerport og Københavns Hovedbanegård siden i morges, men torsdag kl. 15 bliver det ene spor åbnet for begrænset trafik i myldretiden. Banedanmark arbejder på højtryk for at udbedre skaderne.

Det, der er sket, er temmelig omfattende og kompliceret. Både fordi det er meget køreledning, der er revet ned, men også fordi den skinne, som holder kørestrømmen i tunnelen, er revet ned, forklarer områdechef i Banedanmark Søren Boysen.

Ét spor åbnes i myldretiden

Allerede fra i eftermiddag kl. 15 bliver trafikken mellem Hovedbanegården og Østerport genoptaget, men i begrænset omfang, da kun kan køres i et spor. Det vil sige 20 minutters drift med linje E. Øvrige linjer bortset fra Ringbanen kører syd- og vestfra til og fra hovedbanegården og nordfra til og fra Østerport/Hellerup. Fredag køres gennem røret med linje E mellem kl. 06 og kl. 09 og igen mellem kl. 15 og kl. 18 i 20 minutters drift.

Uden for myldretiden kører der busser mellem Hovedbanegården og Østerport. Desuden henviser DSB kunderne til at benytte regionaltog på strækningen. Salgsdirektør i DSB S-tog, Niklas Marschall opfordrer til smidighed:

“Uheldet viser, hvor store konsekvenser det får, når den kollektive trafik rammes af et alvorligt uheld. Jeg vil opfordre kunderne til at vise hensyn og hjælpe hinanden, når det kniber med plads i togene. Jo mere hensyn, des bedre vil den begrænsede trafik kunne afvikles,” siger Niklas Marschall.

Han opfordrer kunderne til at søge aktuel information om trafikken på DSB’s hjemmeside dsb.dk.

“En anden god mulighed er at tilmelde sig information via mobiltelefon via hjemmesiden,” siger Niklas Marschall.

Alle kræfter er sat ind

Strømaftageren på morgentoget fra Farum blev viklet ind i køreledningen, som så blev revet ned adskillige hundrede meter, og i tunnelen blev selve den skinne, som holder kørestrømmen på plads, også revet ned. Toget stoppede i tunnelen inden Nørreport. Her blev passagererne fulgt til Nørreport, hvorefter toget blev bugseret væk.

Hvorfor toget fik revet køreledningen og køreledningsskinnen ned, vides endnu ikke.

I formiddag fik vi fjernet S-toget, og alle kræfter er nu sat ind på udbedringsarbejdet. Vi koordinerer arbejdet i godt samarbejde med DSB S-tog, så det gennemføres bedst muligt i forhold til de mange passagerer, der beklageligvis bliver påvirket af de trafikale konsekvenser. Bl.a. arbejder vi med om det ene spor kan bruges i myldretiden. Hvor lang tid udbedringsarbejdet kommer til at tage, melder vi ud så snart vi kan, men det kommer til at påvirke trafikken i de kommende dage. siger Søren Boysen.

Yderligere informationer
For yderligere informationer kontakt Banedanmarks pressevagt på 82 34 13 13.

For yderligere information omkring togtrafikken hold øje med DSB s hjemmeside www.dsb.dk og Banedanmarks hjemmeside www.banedanmark.dk eller DSB s pressevagt 24 68 00 00.

Billeder til pressebrug

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *