Nu åbner en fornyet Sønderborgbane

Fra mandag den 30. august kan der igen køre tog på strækningen mellem Tinglev og Sønderborg. Den 42 km lange strækning har gennemgået en omfattende fornyelse, og Sønderjyderne kan nu glæde sig over en ny og fremtidssikret bane.

De sidste mange uger har Banedanmarks folk arbejdet i døgndrift for at blive færdige med sporombygningen på Sønderborgbanen. Og mandag morgen kan passagererne se frem til den første tur på de nye skinner. I de sene aften- og nattetimer vil der være reduceret togdrift, da kørestrøm- og sikringsarbejde skal afsluttes på Sønderborg Station, og der skal udføres slutjustering på hele strækningen. I disse perioder vil der fortsat køre busser på strækningen frem til den 22. september.

Sporarbejdet har bl.a. omfattet fornyelse af store dele af de gamle skinner, de gamle træsveller er udskiftet med nye betonsveller, og 27 jernbaneoverkørsler er ombygget. Derudover er kørestrøm- og sikringsanlæg fornyet, 6 broer på strækningen er renoveret, og store mængder grus og skærver er renset og udskiftet.

Arbejdet har været omfattende, og undervejs i forløbet har der været nogle uforudsete vanskeligheder, som desværre forsinkede den oprindelige planlagte åbningsdato.

Det viste sig bl.a. at bunden under skinnerne flere steder var langt dårligere end først antaget. Der skulle 69.000 ton nye skærver til – mod forventet 46.000 ton, før vi kunne etablere korrekt dræn og afvanding.

“Vi er glade for at kunne genåbne banen, så Sønderjyderne igen kan køre med tog på en fornyet og fremtidssikret jernbane,” fortæller projektleder Jørgen B. Jørgensen fra Banedanmark.

Fremtidssikret bane
Når banen har været i brug et stykke tid, skal Banedanmarks folk foretage de afsluttende skinnejusteringer. Herefter kan passagererne se frem til kortere rejsetid, da man på dele af strækningen kan øge farten fra 80 km/t til 100 km/t.

Yderligere information kan fås via Banedanmarks pressevagt på telefon 8234 1313.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *