Ole Sohn underskriver samarbejdsaftale om søfart med Singapore

Under sit besøg i Singapore har erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i dag underskrevet en samarbejdsaftale med den singaporeanske transportminister. Aftalen styrker samarbejdet på det maritime område og fremmer de fælles strategiske interesser i kvalitetsskibsfart.

Både Danmark og Singapore er stærke søfartsnationer og betydelige maritime nationer internationalt. Med aftalen understreges landenes fælles strategiske interesser i bl.a. kvalitetsskibsfart og frihandel.

Med aftalen etableres også en række konkrete mekanismer til at videreudvikle samarbejdet mellem de to lande, bl.a. inden for forskning og uddannelse og bekæmpelse af pirateri.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

– Både Danmark og Singapore har fokus på kvalitetsskibsfart, og det glæder mig derfor, at der på dansk initiativ er blevet udarbejdet en samarbejdsaftale om søfartsanliggender, som jeg i dag har underskrevet sammen med den singaporeanske transportminister.

– Aftalen signalerer endnu et kapitel om Det Blå Danmark. Vi indleder med aftalen et strategisk samarbejde med et af Asiens vigtigste maritime omdrejningspunkter. Danmark og Singapore skal til at arbejde tæt sammen både bilateralt og i internationale fora for at fremme netop kvalitetsskibsfarten og fri markedsadgang for international skibsfart. Det har danske maritime virksomheder en klar og strategisk interesse i.

– Dagens aftale skaber en god ramme for det videre samarbejde mellem vore to nationer og vil gavne både danske leverandører, rederier som myndigheder.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *