Perron opgraderet på Vordingborg station

Banedanmark er færdig med at forlænge og forhøje perron 1 på Vordingborg Station. Arbejdet er en del af de fremrykkede, forberedende anlægsaktiviteter i forbindelse med opgraderingen af Ringsted-Femern Banen – den 115 km lange strækning mellem Ringsted og Holeby. ”Anlægsarbejdet med perronen er afsluttet, og den er klar til brug. Vi har opgraderet perronen nu for at sikre, at der kan køre tog, når vi senere skal udføre omfattende sporarbejder både på Vordingborg Station samt nord og syd for stationen,” siger Jens Peter Storck, projektleder i Banedanmark.

”Når den samlede opgradering af strækningen mellem Ringsted og Holeby er afsluttet, vil perronen i spor 1 kunne anvendes på lige fod med perronerne i spor 2 og 3.”

Selve perronen er forlænget med 250 meter, så den samlet har fået en længde på 328 meter og er blevet forhøjet fra de tidligere 26 cm til nu 55 cm. Samtidig er flere sidespor fjernet.

I forbindelse med sporarbejderne, bygger Banedanmark en ny gangbro, som skal forbinde perronerne. Gangbroen får trapper og elevatorer. Den bliver anlagt sydligere end den nuværende, så der bliver lettere adgang til busholdepladsen ved stationen.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *