S-togstrafikken ændrer køreplan resten af dagen og mandag

De sidste to dage har S-togstrafikken været stærkt generet af tekniske fejl i Banedanmarks fjernstyringsanlæg, der har medført store forsinkelser for de mange daglige passagerer på S-banen.

For at sikre den bedst mulige S-togstrafik, mens der arbejdes på højtryk for at stabilisere systemet, vil der i de kommende dage blive kørt efter en ændret køreplan.

”Det er afgørende er, at passagererne kan regne med at S-toget kører efter planen. Mens Banedanmark arbejder på højtryk for at få stabiliseret for fjernstyringsanlæg, har vi sammen med DSB besluttet, at S-togene kører hver 20. minut resten af dagen i dag og hver 10. minut på Ringbanen resten af dagen i dag,” siger Claus B Christiansen, sektionschef i Banedanmark.

Når en fejl opstår i Banedanmarks centrale fjernstyringssystem, skiftes der til en back-up med mindre kapacitet – dvs. der kan ikke køres efter den fulde normale køreplan i myldretiden. Erfaringen fra disse sidste dage viser, at trafikken lige nu afvikles bedst fra Banedanmarks back-up system.

”Vi har alle kræfter sat ind på at få stabiliseret systemet, så S-togspassagererne igen kan få S-tog til tiden” siger Søren Boysen, tekniske direktør i Banedanmark:

”Vi har sammen med vores leverandør teknikere på, der følger systemet døgnet rundt for at finde årsagen til de fejl, vi ser nu. Vi skifter øjeblikkeligt de komponenter, der er under mistanke, og teknikere i både Danmark og udland arbejder på højtryk for at gå systemet igennem, så vi hurtigst muligt kan få trafikken retur til den normale rettidige drift. ”

S-togstrafikken de kommende dage
Fredag:
Resten af fredagen vil S-togene kører hver 20. minut og hver 10. minut på Ringbanen.

Weekenden:
Hen over weekenden vil der blive kørt efter den normale weekendkøreplan.

Mandag:
Mandag køres der efter en ændret plan, hvor der vil være 10 minutters drift på linie A,B,C,F, stop ved alle stationer i tidsrummet 6-19 og, resten af dagen 20 min drift (opjusteret weekendkøreplan)

Hvorfor kører S-togene lige nu så ustabil
Læs mere på www.Banedanmark.dk om, hvad Banedanmark gør for at stabilisere S-togstrafikken, fremdriften i dette arbejde, og hvorfor de tekniske fejl giver så store gener for de mange passagerer.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *