Store dele af transportbranchen kan nedsætte deres CO2-udslip med 15-25 % (og spare godt med penge) med grøn IT

Hvordan kan man nedsætte CO2–udslippet og spare penge i transportbranchen

I et konkret eksempel har vi analyseret og optimeret kørslen og skabt en besparelse på 25 % i kørte kilometer. Virksomheden vi har hjulpet, bringer varer ud til kunder på hele Sjælland. Fra et distributionscenter kører dagligt fem chauffører og de kører ad ruter de selv planlægger. Den samlede længde af turene er ca. 4.655 km. pr. uge. Ved at analysere og optimere kørslen, kan de samme kunder serviceres ved kun at køre 2.882 km. altså 1.773 færre kørte kilometer – og lavere CO2–udslip hver uge. Yderligere analyser kan desuden finde den eller de optimale placeringer og antallet af distributionscentre.

Hvorfor er det vigtigt, at transportbranchen nedsætter CO2–udslippet
Transportbranchen står samlet set for 20–25 % af landets CO2–udslip. En stor del af de større transportfirmaer benytter i dag transport optimeringssystemer, hvorimod de mellemstore og mindre transportfirmaer ikke optimerer på kørsel. Det er således nødvendigt, at tilbyde løsninger til de mange mellemstore, små og interne kørselsafdelinger, der står for en ikke ubetydelig del af de totale transporter.

Hvem kan få glæde af den løsning vi kan tilbyde
Vores løsning henvender sig til alle, der kører ud uanset om man har fem, 50 eller 500 køretøjer at holde styr på. Typisk kan en kørselsafdeling eller et transportfirma spare 15–25 % uanset størrelse. Udover at optimere de ruter, der allerede nu bliver kørt, kan vi hjælpe med at finde den optimale placering af et eller flere distributionscentre. Vores løsning benytter data, der normalt forefindes i virksomheden og kan benyttes på et både strategisk og operationelt plan.

Hvad består løsningen af
Løsningen afhænger af opgavens omfang. Den mindre kørselsafdeling/distributør kan måske klare sig med ArcLogistics, som vi normalt anbefaler til alle med 5–80 biler. Har man en større flåde af køretøjer eller er ens behov mere komplekst, kan vi lave analyser med præcis de parametre, der er vigtige for et optimalt resultat.
Optimalt resultat = besparelse i kørte kilometer, besparelse i kroner/øre og besparelse i CO2–udslip.

Vores løsning sparer penge og CO2 og er derfor med i opløbet om Grøn IT–prisen, der uddeles af Videnskabsministeriet, IT–Branchen og DANSK IT.

Ring på 3996 5900, spørg efter Rune Homann og hør mere om, hvordan vi hjælper transportbranchen.

Om Informi GIS
Informi GIS A/S er stiftet i 1993 som et udviklingshus for danske GIS løsninger, baseret på produkter fra verdens førende udvikler af GIS software, ESRI. Siden starten har Informi GIS fokuseret på at udvikle løsninger i harmoni med vores kunders behov og ønsker. Informi GIS leverer rådgivning og konsulentbistand samt undervisning i forbindelse med IT–løsninger, hvor der indgår geografiske problemstillinger.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *